DOLAR
32,60 +0.36
EURO
34,73 -0.08
ALTIN
2.497,78 +0.53
BIST
9.525 0.00
BITCOIN
61.911 +0.87
12

Onlara rağmen Kanal İstanbul’u yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi’nde açıklamalarda bulunuyor.

SİYASET 24.02.2021, 21:57
Onlara rağmen Kanal İstanbul’u yapacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başlar şöyle:

“Aziz İstanbullular, AK Parti İl Teşkilatımızın kıymetli mensupları, hanımefendiler, sevgili gençler ve değerli yol arkadaşlarım sizleri kalbi duygularımla selamlıyorum. Saygıdeğer divan sizleri özellikle selamlıyorum. Kongremizde görev üstlenecek arkadaşlarımızı ve il yönetimimizi şimdiden tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul’a il başkanı yapıyoruz

Kurulduğu günden bugüne AK Parti’de bir değişim rüzgarı eser. Değişim dediğimiz hayatın gerçeğidir. Bazen de herhangi sebep aranmaksızın gelir kendini dayatır. Mesela bugün burada İstanbul’un her sokağını, her hanesini muhabbetle kucaklayacağına inandığımız bir dava arkadaşımıza il başkanlığı görevini tevdi edeceğiz. 1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul’a il başkanı yapıyoruz.

Osman Nuri Kabaktepe çok uzun yıllardır şahsen tanıdığımız, gayretine, samimiyetine, davamıza sadakatine bizzat şahitlik ettiği kardeşimizdir. Bayram Şenocak kardeşimden devraldığı sancağı çok daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Bayram Şenocak kardeşime ve ekibine hizmetleri sebebiyle şahsım, yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

İnşallah bu iş tabii burada bitmiyor. Kendileriyle bundan sonra farklı platformlarda birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Partimizin 7. Olağan Kongre sürecini ülkemizin her yerinde değişimin vesilesi haline dönüştürmeye çalıştık. İlçe teşkilatlarımızda yüzde 70, il teşkilatlarımızda yüzde 65’i bulan oranlarda yeni isimler nöbeti devraldılar. Bu gece saat 03.00’e kadar beraber çalıştık.

AK Parti bugünü değil geleceği kuşatan bir parti

Şu anda mevcut yönetimimizin yaş ortalaması 39. Genç, dinamik bir yapıyla inşallah yola devam. Yönetimimizde en son bildiğim kadarıyla 15 hanım kardeşimiz vardı değil mi? Bu da AK Parti’nin diğerlerinden farklı yanını ortaya koyuyor. Aynı şekilde bir o kadar da genç var. Bunlar da 30 yaş grubu altında. AK Parti dinamik bir parti. AK Parti bugünü değil geleceği kuşatan bir parti.

Gençler yaş önemli değil demeyin. Fatih’in yaşı kaçtı ona bakacaksın

Kuruluşunun üzerinden 20 yıla yakın süre geçtiği halde hala Türkiye’nin en büyük partisi olmamızı, Türkiye’nin yönetiminde alternatifsiz konumunda bulunmamızı işte bu değişim gerçeğine borçluyuz. İlçe ve il kongrelerimizde hamdolsun herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Gençler yaş önemli değil demeyin. Fatih’in yaşı kaçtı ona bakacaksın. Fatih unutmayın gençler 21 yaşında bir çağı kapadı, bir çağı açtı.

Yaş da gençti, ruh da. İşte şimdi aynısını bizler de gençlerimizle beraber inşallah bütün ülkeye değil, dünyaya haykırıyoruz ve dünyada da bunun uygulamasını yapacağız. Niyetimiz il kongrelerimizin tamamına yakına bizzat katılmaktı. Bu İstanbul kongresi benim 7. kongrem. Tabii salgın şartları sebebiyle birkaç il dışında bunu gerçekleştiremedik. Kongrelerimize canlı bağlantı ile iştirak ederek arkadaşlarımızın heyecanlarına ortak olmaya çalıştım. 24 Mart 2021 Çarşamba günü 7. Olağan Büyük Kongremizi Ankara’da toplayarak bu süreci taçlandırıyoruz.

Böyle bir şehre hizmet etmek şereflerin en büyüğü

81 ilimizdeki kongrelerde görevlerine devam eden veya yeni görev alan tüm kardeşlerimi yönetimleriyle birlikte tebrik ediyorum. İstanbul için merkez-i güldan yani dünyanın merkezi derler. İstanbul Fatih’in olduğu kadar Ebu Eyyubel Ensari, Akşemseddin’in ve daha nice gönül sultanlarının şehridir. Böyle bir şehre hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür. İstanbul’u anlamadan Türkiye’yi anlayamazsınız. İstanbul’u büyük bir aşkla sevmeyen hiç kimsenin bu ülkeye, bu şehre, bu partiye hizmet edebilmesi mümkün değildir.

Bu İstanbul ki sade bir semtini sevmek bile bir ömre bedel. Bu İstanbul ki gözleri kapalı bile dinlenir. Adını göklere yazarsanız düşlerinizden mehtabının kaybolacağından korkarsınız. Zaman mekân aşıp geçmiş sevgilimizdir, vatanımızdır. Güleni şöyle dursun ağlayanı bahtiyardır. İki kıtadaki insanlar gibi sarmaş dolaş olacak semtleri vardır. Rahmetli Aşık Veysel gibi insana seversen olayım yârin dedirtir. İstanbul’u sevmek ne kolaydır ne de bedelsizdir. Bu şehri seviyorsanız önce onun hakkını vereceksiniz. Önce bedelini kendisine hizmet ederek ödeyeceksiniz.”

Kanal İstanbul

Onlara rağmen Kanal İstanbul’u yapacağız, inadına yapacağız ve Kanal İstanbul ile İstanbul nasıl güzelleşecek, bunu da görecekler.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@