DOLAR
32,45 -0.15
EURO
34,83 -0.66
ALTIN
2.439,70 +0.14
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
63.150 -2.32
12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

"Küresel vicdan harekete geçmeli" diyen Erdoğan, "Biz hiçbir zaman sizin gibi bu tür vahşetlere sessiz kalmadık kalamayız" şeklinde konuştu

SİYASET 26.10.2023, 15:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi8. Aile Şurası'nda açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarına öne çıkanlar şöyle: "İstikbalimiz olan aile kurumunun korunmasında sizlerin dile getireceği önerilerin çok anlamlı olacağını düşünüyorum. İnancımızda ve kültürümüzde aile mukaddes bir müessesedir. Çok büyük bir nimet eşsiz bir hazinedir. İnsan hayata ailesiyle birlikte hazırlanır. Devletin vazifelerinin başında aile kurumu ve neslin muhafazası gelir. Bu husus Anayasa'mızda da yer almıştır. Aile Türk toplumunun temelidir. Güçlü bir aile güçlü bir aileden oluşur. Aileyi devletin taşıyıcı sütunu ve kilit taşı olarak görüyoruz.

"Kişi, aile çatısı altında toplumun sorumlu bir ferdi haline gelir"

Dil ailede öğrenilir. Ahlak ailede kuşanılır. İnanç ailede yerleşir. Karakter burada şekillenir. Kişi aile çatısı altında toplumun sorumlu bir ferdi haline gelir. Okuldan önce ilk ve en önemli eğitim kurumu aynı şekilde ailedir. Yeri doldurulamaz aileye sahip çıkmak devlete topluma ve millete sahip çıkmak demektir. Aileye gerekli önemi vermeyen toplum ekonomik olarak ne kadar iyi olsa da çıkmazdadır.

Cumhur İttifakı'nda LGBT gibi bir anlayış yoktur. Varsın LGBT Millet İttifakı'nın malzemesi olsun tepe tepe kullansınlar. Bizde aile kutsal bir yapı. Bu yapıyı biz lekeleyemeyiz. Buna da müsaade etmeyiz.

"Sapkın akımların hedefinde aile kurumu var"

Modern birey daha yalnız çok daha yalnızdır. Ekran ve sosyal medya bağımlılığı başta olmak üzere insan daha fazla kapanmış ve toplumdan kopmuştur. Evlenme yaşı sürekli yükseliyor. Boşanma oranı her geçen gün artıyor. Çocuk sayısı günden güne düşüyor. Aileye yönelik en büyük tehdit cinsiyetsizleştirme politikasıdır. Bu küresel bir dayatma haline döndü. Sapkın akımların hedefinde bizatihi aile kurumu vardır.

Aileyi korumak bizim görevimizdir. Buradan bir kez daha ilan etmek isterim ki Türkiye küresel cinsiyetsizleştirme politikalarına kesinlikle izin vermeyecektir. Evlatlarımızı sapkınların eline bırakmayacağız. Seçim vaadimizde olan Aile ve Gençlik Bankası'nın kuruluşunu inşallah yakında gerçekleştiriyoruz. Gençlerimize sahip çıkacağız. Nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil, çok daha fazla nüfusumuz olmalı.

"Medeni geçinenler vahşehi sadece seyrediyor"

7 Ekim'den bu yana İsrail yönetimiz Gazze'de acımasız bir katliam gerçekleştiriyor. İsrail yaşadığı şoku bahane ederek acımasızca katliam gerçekleştiriyor. Şu ana kadar 12 bin tondan fazla bomba yağdı. Gazze'de 6 binden fazla kardeşimiz şehit oldu. 17 binden fazla kişi yaralandı. 600 binden fazla Gazzeli yerlerinden edildi. Gazze'de yaşananları tepkisiz kalmak mümkün mü? Gazze'de yaşananlar açık bir zulme ve barbarlığa dönüşmüştür. İşin ilginç yanı medeni geçinen ülkeler vahşeti sadece izliyor. AB çıkmış henüz ateşkes yapılamaz diyor. Daha ne zaman yapılacak. Biz hiçbir zaman sizin gibi bu tür vahşetlere sessiz kalmadık kalamayız.

"Küresel vicdan harekete geçmeli"

İşlerine gelmezse yaşananlara bakmazlar niye çünkü akan kan Müslüman kanı da ondan. AB komisyonunun ateşkes çağrısı yapmak için daha kaç çocuk ölmeli, BM Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi için daha kaç ton bomba Gazze'ye düşmeli? Küresel vicdan harekete geçmeli. Bölgemizi yangın yerine çeviren bu krizi sona erdirmek için daha ne kadar beklemeli. Bizim prensibimiz bellidir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

Biz dün olduğu gibi insanı ve insan hayatını savunuyoruz. Dün olduğu gibi çocuklar ölmesin diyoruz. Tavrımızın doğruluğundan hiçbir şüphe etmiyoruz. Buradan tekrar sesleniyorum. Bu batının sesini çıkarmayan ülkeleri var ya bunlar İsrail'e borçlu olanlardır, ama Türkiye'nin İsrail'e borcu yoktur."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14

Gelişmelerden Haberdar Olun

@