DOLAR
32,37 +0.16
EURO
35,02 -0.19
ALTIN
2.325,27 +0.21
BIST
9.094 +0.15
BITCOIN
70.199 -0.57
12

Mustafa Sarıgül'ün partisinin ismi belli oldu

Mustafa Sarıgül 4 Ocak'ta partisini kuracak.

SİYASET 05.11.2020, 13:47 05.11.2020, 15:14
Mustafa Sarıgül'ün partisinin ismi belli oldu

Mustafa Sarıgül, yeni parti kurmak için kolları sıvadı ve hazırlıkları tamamladı. Bir süredir öne sürülen Sarıgül'ün parti kuracağı konusundaki dedikodular gerçeklik kazanmaya başladı. Şehir şehir dolaşan parti çalışmalarını hızlandıran Sarıgül'ün, partisine ilişkin detay bilgiler öğrendildi. Partinin adı, kuruluş tarihi, genel merkezi yeri, tüzük maddeleri netlik kazanmaya başladı.

Türkiye Değişim Partisi

Mustafa Sarıgül'ün partisi ile ilgili bilgiler yavaş yavaş netlik kazanıyor. Genel Merkezi Beysukent'te olacak partinin ismi ise Türkiye Değişim Partisi olacak. İlk olarak Türkiye Değişim Hareketi adı altında il il dolaşan Sarıgül, seçmenin nabzını yokladı. Parti kurması beklenen Sarıgül'ün partisinin ismi ise Türkiye Değişim Hareketi'ne benzer şekilde Türkiye Değişim Partisi oldu.

Milliyet Gazetesi'ne konuşan bir kaynak "Çok büyük ihtimalle parti ocak ayında kurulacak. Ocak ayının ilk iş günü diyebiliriz. Hareketin ismi Türkiye Değişim Hareketi (TDH). Partinin ismi de Türkiye Değişim Hareketi Partisi olacak. Ankara İl Binası hazır. Genel Merkez binası da bitmek üzere. Genel Merkez Binası Beysukent'te olacak" dedi.

Tüzükte dikkat çeken detay

Detaylı şekilde hazırlanılmaya çalışılan parti tüzüğünde yer alan bir madde dikkat çekiyor. Daha önce Muharrem İnce'nin, Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı'nda dile getirdiği vaat Sarıgül'ün parti tüzüğünde yer alacak. Muharrem İnce kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başkanlık görevini hiçbir zaman bırakmadığı yönünde suçlamış, eğer parti genel başkanı olursa bu düzeni değiştireceğini söylemişti. Mustafa Sarıgül parti tüzüğüne 2 seçimi kazanamayan genel başkanın, genel başkanlıktan alınacağı yönünde madde koydurdu. 

Buna göre 2 kez seçime girmiş ve mağlup olmuş Türkiye Değişim Partisi'nin Genel Başkanı, o görevden alınacak. Muharrem İnce de buna benzer şekildeki maddeyi CHP'nin başına gelirse yapacağını açıklamıştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36

Gelişmelerden Haberdar Olun

@