DOLAR
32,50 +0.08
EURO
34,78 -0.12
ALTIN
2.496,45 +0.48
BIST
9.693 +1.77
BITCOIN
63.600 -2.15
12

Gelecek Partisi'nin ilk kongresinden öne çıkanlar

Gelecek Partisi’nin 1. Olağan Kongresi Altınpark’taki ANFA tesislerinde yapıldı.

SİYASET 03.11.2020, 21:31 03.11.2020, 21:54
Gelecek Partisi'nin ilk kongresinden öne çıkanlar

Gelecek Partisi'nin 1.Olağan Kongresi ANFA Altınpark'ta gerçekleşti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu kongreye eşi Sare Davutoğlu ile birlikte katıldı. "Gelecek senin, gelecek Türkiye'nin" sloganı ile birlikte kongre toplandı.

Pandemi nedeniyle sadece delegelerin katıldığı kongre salonuna KHK ile ihraç edilenlerin, kadınların mesajları "Buradayız" sloganıyla asıldı.

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, İzmir depreminde hayatına kaybedenlere başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı.

"Muhabbet ehli bir nesil istiyoruz"

Ahmet Davutoğlu “Kindar değil muhabbet ehli bir nesil istiyoruz. Kimsenin sizi kategorilere ayırmasına, hele hele zihninize kin tohumları ekmesine izin vermeyin." dedi.

Davutoğlu "Sizi kategorize etmek isteyenlere güzel bir pop müziği nakaratı ile cevap verin ve ‘beni kategorize etme’ deyin... Bugün Avrupa için de dünya için de en büyük tehlike koronavirüs değil, cahil ve popülist liderlerin yaydığı otokrasi kültür virüsüdür." dedi.

Ahmet Davutoğlu, Macron'un İslam karşıtı politikaları hakkında ise "Bunlara hak ettikleri en üst perdeden tepki verilmesi gerekir; ancak onlara verilecek en etkili ve gerçek cevap Müslümanlar olarak Hz. Peygamber’in getirdiği evrensel mesaja uygun bir hayat tarzı ile güzel örneklik oluşturmaktır. Siyahın beyaza beyazın siyaha eşitliği çerçevesinde hiç bir insanın dışlanmadığı ve ötekileştirilmediği, eşref-i mahlukat olan insan onurunun temel alındığı, insanın canının, aklının, düşüncesinin, inancının, neslinin ve malının insan hakları çerçevesinde korunduğu, devletin dininin adalet olduğu, kul hakkının yenmediği, mevki ve makamların mülk değil emanet olarak görüldüğü, görevlerin yönetenlere yakınlık ve akrabalık ölçüsüne göre değil ehliyet ve liyakata göre verildiği, sadece ahirette değil iki cihanda da hesap verileceği bilincinin zihinlere yerleştiği, şeffaflığın egemen olduğu, kibrin değil tevazuun, şatafatın değil tasarrufun, hamasetin değil bilginin devlet adamlığının şartlarını oluşturduğu, servetin belli bir azınlık grup elinde dolaşmadığı, manevi değerlerin şahsi çıkarlar için istismar edilmediği  bir güzel örneklik!" dedi.

Diyanet'e ve din alimlerine seslendi

Diyanet İşleri Başkanlığı'na seslenen Davutoğlu " Bu değerlerin “değersiz”leşmesi ve kaybedilmesi karşısında sesinizi yükseltmediğiniz her gün, her saat, her dakika ve her saniye genç nesillerin ve hatta kendi çocuklarınızın ve torunlarınızın zihninde ve gönlünde bu değerlere dönük bir şüphe uyandırdığınızı görmüyor musunuz? Bilin ki gençlerde eğer deizme yöneliş başlamışsa bu gençlerin deizmin felsefi temelini benimsemelerinden değil manevi değerler adına gördükleri kötü örnekler dolayısıyladır.

Buradan Diyanet İşleri Başkanlığına ve din alimlerine de sesleniyorum.

Eğer sizler gençlere ve sıradan halka nasihat ettiğiniz kadar bugünkü güç yozlaşması ve onun doğurduğu yanlışlıklar karşısında iktidar sahiplerine de zamanının mutlak güç sahibi sultanlarına karşı direndiği için hapiste şehit edilen İmam-ı Azam gibi sesinizi yükseltebilseydiniz bugün manevi değerlerimize daha çok saygı gösterilirdi.

Geleneğe sahip çıkmak güç sahiplerine ram olmakla değil, İslam’ın evrensel değerleri söz konusu olduğunda yani adaleti, kul hakkını, can, akıl, inanç, nesil ve mülkiyet hakkını korumak gerektiğinde kim olursa olsun iktidar sahiplerinden de, Hz. Ömer’den hesap sorulduğu gibi, hesap sormakla olur. " dedi.

Ahmet Davutoğlu 829 oyun tamamını alarak partisinin ilk olağan kongresinde genel başkanlığa seçildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04

Gelişmelerden Haberdar Olun

@