DOLAR
32,37 +0.16
EURO
35,02 -0.19
ALTIN
2.325,27 +0.21
BIST
9.094 +0.15
BITCOIN
70.199 -0.57
12

İstanbul'da alınacak yeni tedbirleri vali açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya pandemi kapsamında İstanbul'da alınacak yeni tedbirleri açıkladı.

GÜNLÜK MEVZULAR 04.11.2020, 14:58 05.11.2020, 11:44
İstanbul'da alınacak yeni tedbirleri vali açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Toplantıda alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Sağlık çalışanları kahramanlarımız

Yerlikaya: " Salgınla mücadele toplumsal olduğu kadar bireyseldir. Bu dayanışmanın en önemli tarafı her bir vatandaşımızdır. Son zamanlarda İstanbul'da tırmanışa geçen salgının üstesinden gelebilmemiz her birimizin kurallara tavizsiz uyması gerekiyor. Güçlü sağlık sistemimiz var ve tedavi anlamında büyük aşamalar kaydedildi. Hastanede yatan evde tedavisi süren vatandaşlarımız için etkili sağlık yöntemleri uyguluyoruz. Sağlık çalışanlarını her zaman takdirle anacağız. Onlar bizim kahramanlarımız. Bir diğer kahramanlarımız da filyasyon ekibimiz. 1405 filyasyon ekibimiz gece gündüz demeden dünyaya örnek bir çalışma yapıyorlar.

Vali Ali Yerlikaya Cumhurbaşkanı'nın dün açıkladığı pandemi önlemlerini hatırlatarak "Artık bazı iş yerlerimizin çalışma saatleri 22.00'de sona erecek. Sizlerden gelen talep ve önerileri dikkate alıyor, her alanda denetimleri daha da artırıyoruz. 22 Ağustos'tan itibaren, 2 milyon 289 bin denetim yaptık. Ancak, bireysel olarak, önlemlere uymada sorunumuz var. Artık kendimize gelmeliyiz. Birinin bizi, iş yerimizi, denetlemesine ihtiyaç duymadan, kendimiz, tehlikenin farkına varmalı ve tedbirlere harfiyen uymalıyız." dedi.

Salgının henüz bitmediğini ve kontrolün devamlı sağlanması gerektiğini belirten Yerlikaya "Bu süreçte maske, su kadar gerekli. Mesafe, ekmek kadar vazgeçilmez. Temizlik, virüse karşı en büyük silahımız. Tüm bunların etkili olması için de, lütfen kalabalık ortamlardan mümkün olduğu kadar uzak duralım. Kendimize, toplumumuza yardım etmenin değişmez kuralı, bu." dedi.

Esnek Çalışma Modeli

Verilen hizmeti aksatmayacak ve salgının etkilerini azaltacak yeni önlemler alındığını duyuran Yerlikaya "Bugünden itibaren, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamını genişletiyoruz. Bu bağlamda; 60 yaş ve üstü çalışanlar (idareci pozisyonda olanlar hariç), hamileler, kronik rahatsızlığı bulunanlar, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personel idari izinli sayılarak evden çalışacaktır. Bunların dışındaki diğer personelimiz ise, haftalık olarak dönüşümlü çalışacaklardır." dedi.

Yerlikaya, sanayii bölgesinde çalışlan vatandaşlar için saat 07.00'nin mesai saat başlangıcı olarak düzenlendiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36

Gelişmelerden Haberdar Olun

@