DOLAR
32,50 +0.08
EURO
34,78 -0.12
ALTIN
2.496,45 +0.48
BIST
9.693 +1.77
BITCOIN
63.600 -2.15
12

Endonezya ve Pakistan'dan Fransız ürünlerine boykot

Endonezya ve Pakistan, Fransız ürünlerini raflarından kaldırdı.

DÜNYA 04.11.2020, 16:57 04.11.2020, 17:17
Endonezya ve Pakistan'dan Fransız ürünlerine boykot

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam'ı ve Müslümanları hedef alan açıklamaları Müslüman kesimde tepkiye yol açmıştı. Hz.Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söyleyen Macron, devlet binalarına bu karikatürleri yansıtmıştı. Yaşanan bu son gelişmlerin ardından Fransa'yı boykot eden ülkeler arasına Endonezya ve Pakistan da katıldı ve Fransız meşeli ürünleri boykot etme kararı aldı.

Endonezya

"Yaptığımız şey Müslüman dayanışmasıdır"

Endonezya'da bulunan "Basmalah Shop" market zinciri, ülkede bulunan 180 mağazasından Fransız ürünlerini kaldırdığını duyurdu. Basmalah Shop Market Zincirlerinin Genel Müdürü Ahmad Edy "Ekonomik olarak kayıp olsa da yaptığımız şey Müslüman dayanışmasının göstergesi. Macron’un Müslümanların duygularını inciten açıklamalarına tepki olarak Fransız mallarının satışını durduruyoruz. " dedi.

Ami,maddi kayıplar yaşadıklarının da farkında olduklarını belirterek  "Müslümanlar olarak inanıyoruz ki Allah rızıklarımızı da takdir etmiştir." diye konuştu.

212 Sharia Kooperatifi Başkanı Muhammed Hiday ise Fransız ürünlerini yerel ürünlerle değiştirdiklerini belirterek, Fransız ürünlerinden boş kalan yerlere yerel ürünler yerleştirdiklerini belirtti.

Hiday, market girişinde boykota ilişkin duyuru metninin yer aldığını söyledi ve inanç meselelerinde pazarlık yapamayacaklarını belirtti.

Diğer yandan Endonezya'nın Bandung kentinde Fransa karşıtı protestolarına devam etti. Protestocular Fransız ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu.



Pakistan

Pakistan'ın başkenti İslamabad dahil birçok kentte Fransa'ya tepkiler sürüyor. Pakistan'da bulunan birçok iş yerinde Fransız ürünler kullanılmamaya başlandı. Fransa'dan özür açıklaması bekleyen Pakistanlılar, özür gelene kadar boykotun devam edeceğini dile getiriyor.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunan  "D. Watson" isimli bir marketin müdürü Hafız Han, Fransa'nın Müslümanlardan resmi olarak özür dileyene kadar Fransız ürünlerini kullanmama kararlarını devam ettireceklerini belirterek "Fransa'da Peygamberimize yapılan saygısızlıktan ötürü ne kadar Fransız malı varsa bunları boykot etme kararı aldık." dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04

Gelişmelerden Haberdar Olun

@