DOLAR
32,59 +0.30
EURO
35,04 +0.18
ALTIN
2.457,97 +0.89
BIST
9.889 +1.77
BITCOIN
64.450 +0.23
12

Fransa'daki bıçaklı saldırıya ait detaylar belli oldu

Fransa'da dün sabah saatlerinde meydana gelen bıçaklı saldırıya ait detaylar belli oldu.

GÜNLÜK MEVZULAR 30.10.2020, 11:19 30.10.2020, 14:14
Fransa'daki bıçaklı saldırıya ait detaylar belli oldu

Fransa'nın Nice kentinde dün sabah saatlerinde meydana geldi. Fransız Savcı Jean François Ricard saldırıya ait detayları açıkladı. 

Savcının açıkladığı bilgilere göre saldırganın 1999 doğumlu ve Tunuslu asıllı olduğu ortaya çıkarken, polis ekipleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği anda çekilmiş fotoğrafı paylaşıldı..

Saldırganın kurbanlarından birinin Brezilya doğumlu, 44 yaşındaki Simone Barreto Silva olduğu ortaya çıktı. Silva'nın yakındaki bir cafe'ye sığındıktan sonra hayatına kaybettiği öğrenildi. Silva'nın son sözleri, 'Çocuklarıma onları sevdiğimi söyleyin' oldu..

Vincent Loques, 54 yaşında Notre Dame bazilikasının rahibiydi. Günün ilk Ayini için hazırlanırken 1999 doğumlu Tunuslu göçmen Brahim Aoussaoui'nin sabah saatlerinde kiliseye saldırmasının ardından öldürüldü.

Türkiye saldırıyı kınadı


Türkiye Dişişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklama ile Nice kentindeki vahşice cinayeti kınadı. Yapılan açıklamada:

 "Hiçbir sebep, bir insanın canına kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz. Kutsal bir ibadet mekânında böyle vahşi bir saldırıyı düzenleyenlerin, dini, insani, ahlaki değerlerden nasibini almadığı açıktır. Terörün farklı türleriyle mücadele eden ve terör nedeniyle vatandaşlarını kaybeden bir ülke olarak, Nice şehri sakinleri başta olmak üzere, Fransız halkıyla terör ve şiddete karşı dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz" denildi..

Fransa ve Suudi Arabistan'da iki saldırı daha gerçekleşti


Fransa'da Nice şehrinden sonra Avignon'da yeni bir saldırı girişimi daha gerçekleşti.Perşembe günü biri Fransa'da diğeri Suudi Arabistan'da iki saldırı daha düzenlendi. Fransa'nın güneyinde Avignon kenti yakınlarındaki Montfavet bölgesinde, elinde tabancayla polisleri  ve yoldan geçenleri tehdit eden bir kişi vurularak öldürüldü. 

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Fransa Konsolosluğu'nun bulunduğu bölgede bir güvenlik görevlisine saldırı düzenlendi. Saldırıda güvenlik görevlisi hastaneye kaldırıldı. Saldırıyı gerçekleştiren zanlı ise gözaltına alındı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@