DOLAR
32,52 -0.11
EURO
34,81 -0.17
ALTIN
2.427,96 -0.09
BIST
9.689 +0.45
BITCOIN
66.100 -0.49
12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz yorumu: 'Acı İlaç'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin 'acı ilaç' benzetmesi yaptı.

GÜNLÜK MEVZULAR 20.11.2020, 12:52
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz yorumu: 'Acı İlaç'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda konuştu.

Dün Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz kararıyla ilgili yorum yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız. Faiz artırımı kararını bu çerçevede değerlendiriyorum. Türkiye'yi faiz-enflasyon-kur sarmalından çıkarmamız şart" dedi.

"Bu süreci fırsata dönüştüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ülke olarak hem milletimizin sağlığını korumaya hem de üretimin ve istihdamın aksamadan yürümesini temin etmeye çalışıyoruz. Salgınla mücadele konusunda gereken her şeyi yapıyor, bilim insanlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda atılması gereken adımları da atıyoruz. Şartları en doğru şekilde değerlendirerek bu süreci fırsata dönüştürme konusunda kararlıyız." dedi.

Türkiye'nin salgın döneminde diğer ülkelerden daha iyi bir görünüme sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ekonomide ve demokraside yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlı olunduğunu ifade etti.

"Acı ilaç içmemiz gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız. Faiz artırımı kararını bu çerçevede değerlendiriyorum. Türkiye'yi faiz-enflasyon-kur sarmalından çıkarmamız şarttır. Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim. Enflasyon sebep değildir. Faiz netice değildir, kendimizi aldatırız. Faiz her şeyden önce bir defa paradan para kazanmak suretiyle insanları sömürmektedir." dedi.

Ekonomi ve demokrasinin çıtasını yükseltmek için çalışldığını belirten Erdoğan "Hem ekonomi politikalarımızı tahkim edecek hem demokrasimizin ve özgürlüklerimizin çıtasını yükseltecek hem milletimizin günlük hayatında rahatlamaya yol açacak hazırlıklar içindeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Her şeyden önce yurt dışındaki tasarruflarımızı mutlaka ülkemize getirmeliyiz. Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Bunları da en kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz. Yerli ve uluslararası girişimcileri harekete geçirerek, üretim ve istihdamda kalıcı sonuçlar doğuracak yatırımların hızlanmasını temin edeceğiz. Biz Türkiye'nin gücüne, potansiyeline, geleceğine inanan herkesle birlikte bu yolda yürümeye hazırız." diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10

Gelişmelerden Haberdar Olun

@