DOLAR
32,60 +0.23
EURO
34,75 +0.21
ALTIN
2.416,56 -0.67
BIST
9.645 -0.50
BITCOIN
66.101 +0.15
12

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Arama çalışmalarımız sürüyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yaşanan depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

GÜNLÜK MEVZULAR 30.10.2020, 20:31 30.10.2020, 20:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Arama çalışmalarımız sürüyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir depremi hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor. Başkan Erdoğan, İzmir'deki depremde 17 binada arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar:

İzmir'de Deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depreme maruz kalan İzmir'e ve çevre şehirlerde yaşayanlara geçmiş olsun dileklerimiz iletiyorum. Vefat sayımız 12 idi, yaralı sayımızı 438 idi ve bunlar içerisinde 5 vatandaşımız ameliyatta 8 olan vatandaşımız yoğun bakımdaydı. 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz, bakan arkadaşlarımız, tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren yıkıntı altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için harekete geçmiştir. AFAD, sağlık birimlerimiz ve diğer ilgili kamu personeli canla başla görevini yapıyor. Bakanlarımız koordinasyonu sağlamak için İzmir'e ulaşmıştır. Henüz evlerine giremeye vatandaşlarımıza gereken desteği sağlıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gereken kaynak hemen aktarılmıştır" dedi.

Aşı Çalışmaları

Erdoğan "Dünyanın son günlerde karşılaştığı en büyük sağlık krizi olan koronavirüs salgını sürecinde canla başka fedakarca çalışan sağlık ordumuza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen salgın maalesef yeni dalgalarla yoluna devam ediyor. Salgına karşı hala kesin ve etkili çare bulunamamıştır. Aşı çalışmaları bu konudaki en büyük ümidimizdir. Önümüzdeki bahar aylarında kendi aşımızı vatandaşlarımıza uygulayabilme aşamasına gelmiş olacağız. " dedi.

"Dünyanın en genç ve nitelikli nüfusuna sahibiz"

Türkiye artık 84 milyonu bulmak üzere olan 15 milyona yaklaşan öğrencisiyle genç bir insan kaynağına sahiptir. Her ne kadar doğum oranları düşüyor olsa da hala dünyanın en genç ve nitelikli nüfusuna sahip ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyoruz. Genç ve yetişmiş insan gücümüzü korumak mecburiyetindeyiz. Geçtiğimiz asra gelişmiş, bu sıfatla damga vuran ülkelerin nüfus konusundaki kayıpları sebebiyle ciddi bir gelecek kaygısı içine girdiklerini görüyoruz.

.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08

Gelişmelerden Haberdar Olun

@