DOLAR
32,48 -0.20
EURO
34,93 +0.27
ALTIN
2.435,80 +0.52
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
64.632 +0.42
12

Depremden saatler sonra mucize kurtuluşlar!

İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından, Gülçin Aykut Soydan isimli vatandaş yaklaşık 16 saat sonra yaralı kurtarıldı.

GÜNLÜK MEVZULAR 31.10.2020, 10:49 01.11.2020, 15:26
Depremden saatler sonra mucize kurtuluşlar!

İzmir'de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde arama kurtarma çalışmaları devam ederken mucize haberler de gelmeye başlıyor.Bayraklı'da yıkılan bir apartmanın enkazında olduğu belirtilen 35 yaşlarındaki Gülçin Aykut Soydan isimli vatandaşa alt iki katı çöken binadan yaralı olarak kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı. 

Bu mucizeden sonra bir saat sonra çifte mucize geldi. Depremden yaklaşık 17 saat sonra enkazdan 16 yaşındaki İnci Okan ve Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından da Hülya Özmet, yaralı olarak kurtarıldı.

17 saat sonra kurtarıldı

Depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem sonrası Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin telefonla görüştüğü Buse Hasyılmaz ve Buse'nin yanında bulunan İnci Okan'dan sevindirici haber geldi. Buse Hasyılmaz ve ailesine ayrıca İnci Okan'a ulaşıldı.

Yılmaz Erbek Apartmanı'ndan da mucize haberleri geliyor. Burada başarılı bir çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri Son 1,5 saatte Fadime Tolu ve Gülçin Aykut Soydan'ın ardından Hülya Özmet'i de yaralı olarak enkazdan çıkarmayı başardı. Özmet, ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine götürüldü.

Çöken 3 katlı binadan kurtarıldı

Öte yandan arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Barış Sitesindeki enkazdan da iyi haber geldi. 50 yaşındaki Nurcan Tosun yaralı olarak kurtarıldı. Depremde alt üç katı çöken Barış Sitesindeki bir apartmanın enkazında yürütülen çalışmalarda 17 saat sonra Nurcan Tosun'a ulaşıldı. Tosun, ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine gönderildi. Eşi İbrahim Tosun, büyük sevinç yaşadı. Arama kurtarma ekipleri, aynı apartmandan 62 yaşındaki Emine Eren'i 14 saat sonra kurtarmıştı.

Tüm Türkiye'nin gözü burda

Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi Doğanlar Apartmanı’nın olduğu enkazda kritik bir süreç yaşanıyor. Enkazda anne Seher Perinçek ve 4 çocuğuna ulaşıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren iletişim kuruldu. Onların enkazdan sağ salim çıkarılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.  Çocuklardan 2 tanesi ikiz ve 10 yaşındalar. Diğer çocuklardan biri 4 diğeri ise 6 yaşında. 4 kardeş ve anne enkaz altında yaşam mücadelesi veriyor. Ekipler de aileyi kurtarmak için çalışmalarını hızlandırmış vaziyette devam ediyor. Enkaz altında yaşam boşluğu oluşturuldu. Tüm Türkiye'nin gözü buradan gelecek güzel haberlerde.

Depremden yaklaşık 23 saat sonra enkazdaki anne ile 3 çocuğu, ekipler tarafından çıkarıldı. Enkazdan çıkarılanlar, battaniyelere sarılıp sedye ile ambulansa götürüldü. 

Enkaz altındaki diğer çocuğun çıkarılması için çalışmalara devam edildiği öğrenildi.

26 Saat sonra kurtarıldı

Helim Sarı, İzmir'deki depremde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 26 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@