DOLAR
32,56 +0.20
EURO
34,96 -0.10
ALTIN
2.442,43 +0.25
BIST
9.717 0.00
BITCOIN
64.799 +0.67
12

AFAD'ın dağıttığı battaniyeleri satarken yakalandılar

İzmir'de AFAD'ın depremzedelere dağıttığı battaniyeleri satarken yakalandılar.

GÜNLÜK MEVZULAR 14.11.2020, 13:11 14.11.2020, 15:18
AFAD'ın dağıttığı battaniyeleri satarken yakalandılar

İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından AFAD ekipleri bölgeye hareket etmiş burada bulunan depremzedeler için giyecek, erzak, malzeme yardımı gibi yardımlarda bulunmuştu.

Zabıta ekipleri aldıkları ihbarda, yardım için dağıtılan AFAD logolu  battaniyelerin işportada satıldığı bilgisini aldı. İhbardan sonra bölgeye hareket eden ekipler, yardım için gönderilen battaniyelerin satılmasını engelleyerek, battaniyelere el koydu.

Konak Belediyesi olayla ilgili açıklama yaptı.

Konak Belediyesi açıklamasında, Basmane olarak bilinen bölgede, park yeri olarak kullanılan alanda AFAD'ın dağıttığı battaniyelerin satışının yapıldığı tespit edildi.

AFAD logolu battaniyeleri satmaya çalışırken yakalanan seyyar satıcılar hakkında işlem yapılırken, bölgede bulunan battaniyelere el konularak Konak Belediyesi'ne ait depolara götürüldü.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yaptığı açıklamada dayanışma ve yardımlaşma vurgusu yaparak şunları söyledi:

"Bayraklı'daki çadır alanında olması gereken battaniyelerin Basmane semtinde satışa çıkarıldığına dair ihbarı dikkate alarak zaman kaybetmeden zabıta ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Dayanışmaya ve yardımlaşmaya en çok ihtiyacımız olduğu günlerde, evlerini kaybetmiş hemşehrilerimizin battaniyelerinin, vicdandan yoksun kişilerce satışa çıkarıldığını gördük. Zabıta denetimlerimizi artırarak, deprem felaketinden çıkar sağlamaya çalışanlara göz açtırmayacağız."

Daha önce de buna benzer yine İzmir'de meydana gelmiş, İzmir'de depremzedeler için gönderilen yiyecek yardımını alan bir kişi erzakları satarken yakalanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Y.Ş., "Bir afet veya genel bir felaketin meydana getirebileceği zararları önlemek veya hafifletmek maksadıyla hazırlanan eşya hakkında" hırsızlık suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@