DOLAR
32,57 +0.16
EURO
34,89 +0.63
ALTIN
2.431,10 -0.07
BIST
9.645 -0.50
BITCOIN
66.450 +0.16
12

Semra Güzel yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'lı teröristle fotoğraflarının ortaya çıkması sonrası dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında yakalama kararı bulunan HDP Milletvekili Semra Güzel'in yakalandığını duyurdu.

Gündem 03.09.2022, 10:58
Semra Güzel yakalandı

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan ve dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile iki şüpheli daha gözaltına alındı.

Sahte kimlikle

Ankara Sulh Ceza Hakimliği tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan iki araması olan Semra Güzel, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatının yaptığı ortak çalışma sonucunda, sahte kimlikle yakalandı.

Silivri dinlenme tesislerinde yakalandı

Güzel'in, "evden hırsızlık" kaydı bulunan "Mehtap Şahan" adına sahte nüfus cüzdanı düzenlediği belirlendi.

Semra Güzel, İstanbul'dan özel bir araç ile Edirne'ye giderken Silivri'deki bir dinlenme tesisinde, "göçmen kaçakçılığı", "resmî belgede sahtecilik" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından kaydı olan sürücü Aladdin G. ile "terör örgütü propagandası yapmak “tan kaydı bulunan Fırat D. ile birlikte yakalandı.

Bakan Soylu duyurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçlarından aranma kaydı bulunan HDP 27.Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in Edirne'ye giderken yakalandığını duyurdu.

Soylu, sosyal medya hesabı Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı" ifadelerine yer verdi.

İşte ilk görüntü

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Millî İstihbarat Teşkilâtı ile yapılan ortak çalışmada, Ankara Sulh Ceza Hakimliğince silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından aranma kaydı bulunan HDP 27.Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Mehtap Şahan adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ile 59 D… 606 plakalı araç ile Edirne istikametine giderken yakalandığını belirtti.

Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmî belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A. G. ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F. D. isimli şahıslar da gözaltına alındı.

PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkmıştı

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, 2017 yılında Adıyaman'daki operasyonda öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora'yla çektirdiği fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Türkiye'nin gündemine oturan olayın ardından Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılıp yargılanması için hazırlanıp Meclis'e gönderilen fezleke, TBMM Genel Kurulu'na sunulmuştu.

Dokunulmazlığı kaldırılmıştı

TBMM Genel Kurulu'nda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan iki ayrı dosya görüşmeleri yapıldı. Görüşmelerin sonunda yapılan oylamada HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in iki ayrı dosyadan dokunulmazlığı kaldırıldı.

Hazırlık Komisyonu’nda savunma yapmıştı

PKK'lı bir teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, partisinden istifa etmiş ve hakkındaki dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili oluşturulan Meclis Hazırlık Komisyonu'nda savunma yapmıştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08

Gelişmelerden Haberdar Olun

@