DOLAR
32,58 +0.28
EURO
35,05 +0.20
ALTIN
2.459,07 +0.94
BIST
9.813 +0.99
BITCOIN
64.230 +0.3
12

Giyim Sektörüne Koronavirüs Darbesi

Dünya genelinde etkisini gösteren Koronavirüs, giyim sektörüne de darbe vurdu.

EKONOMİ 16.02.2020, 20:03
Giyim Sektörüne Koronavirüs Darbesi
Modacılar Cuma günü gerçekleşen Londra Moda Haftası’nda yüz maskeleri ve el dezenfektanlarıyla öne çıktı. Dünya koronavirüs salgını üzerinde artan kaygı ile sarılırken, cansız bir katılımın olması bekleniyor.

Yıllık toplantılarında, İngiliz Moda Konseyi Genel Müdürü Caroline Rush'ın "hijyeni bir öncelik" haline getirerek virüsün yayılmasına karşı önlem almasına değinildi. Reuters Haber Ajanı, Londra Moda Haftası’na Çinli gazetecilerin, alıcıların ve sosyal medya etkileyicilerinin katılamayacağını ve Çin sosyal medya platformları Weibo ve WeChat'deki konuşmaları teşvik ederek hala katılabilmelerini sağlamak için çalışıyor, dedi.

Bain & Company'e göre, Çin harcamaları 2018'de lüks küresel pazar satışlarının üçte birini oluşturduğundan, Çin'in düşük katılımı potansiyel olarak moda markaları için büyük bir darbe.
Dünyanın önde gelen tekstil tedarikçisi Çin'deki ulaşım bağlantılarının ve fabrikaların kapatılması da gösteriler için olumsuzluğu katladı. Caroline Rush, "Gösteriye katılamayan bir tasarımcımız var, çünkü koleksiyonları lojistik sorunları nedeniyle Çin'den gelmedi," dedi.

Yine de, ünlüler, moda alıcıları, dergi editörleri ve sosyal medya etkileyicileri için gösteri devam edecek. Birçok lojistik engeli aşan Çinli tasarımcı Yuhan Wang, ilk solo koleksiyonunu Cuma günü sundu. Viktorya döneminden kalma belli ceketlerden esinlenen Wang, bazı eşyaların gecikmeli gönderileri nedeniyle, gösterinin tam olarak tasarlandığı gibi olmadığı anlamına geldiğini söyledi.

Wang, "Virüs nedeniyle Çin'de yapılan tüm el işi şeyler gelemedi ve tüm fabrikalar kapandı ve kuryeler çalışmıyorlardı, bu yüzden görünüşleri kısmak zorunda kaldım," dedi.
Cesur yeni tasarımcılar için bir fırlatma rampası olma ünüyle Londra Moda Haftası, Burberry ve Vivienne Westwood gibi yerleşik markalardan da koleksiyonlar gösteriyor. Bununla birlikte, moda endüstrisi, seyahat ve çalışma kısıtlamaları devam ederse birkaç aydır sorunlu geçecek.

Gucci sahibi Kering gibi bilinen kimseler, koronavirüsün bir ay süren podyum sezonunda daha küçük kalabalıklar anlamına geleceğini zaten söylemişti. Londra ayağını bu ay Milano ve Paris'teki gösteriler izleyecek.

Koronavirüs salgını, birçok uluslararası iş toplantısını ve spor etkinliğini iptale zorladı. Şangay Moda Haftası Mart ayının sonundan itibaren ertelendi.
Geçen yılın sonlarında Wuhan Eyaleti'nde ortaya çıkan virüs, 1.500'den fazla can aldı ve diğer ülkelere yayıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@