DOLAR
32,68 +0.58
EURO
34,92 +0.28
ALTIN
2.502,98 +0.74
BIST
9.525 0.00
BITCOIN
61.713 -0.45
12

Joe Biden, Prens Selman'ı gözden çıkardı

İngiliz The Guardian gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden'ın, eski başkan Trump ile iyi ilişkileri olduğu bilinen, Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile temasını en aza indirmek istediğinin sinyalini verdiğini yazdı.

DÜNYA 19.02.2021, 11:02
Joe Biden, Prens Selman'ı gözden çıkardı

İngiliz The Guardian gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, ABD'nin Suudi Arabistan'a yaklaşımını değiştirmesini beklediğini yazdı. Biden'ın Veliaht Prens Muhammed bin Selman arasındaki herhangi bir doğrudan teması en aza indirmek istediğinin sinyalini verdiği belirtildi.

ABD'nin yeni duruşu Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimine kıyasla ani bir değişime işaret ediyor. Haberde, Cemal Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ın rolünü anlatan raporun gelecek hafta Kongre'ye sunulacağı belirtildi.

Eski ABD Başkanı Trump, tüm dünyada Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Prens Selman'ı eleştirirken, genç Prens'i savunmuş, yüklü silah anlaşmaları ve ABD ekonomisine yönelik olumlu etkilerini gerekçe göstererek Prens Selman'a karşı bir pozisyon almamıştı.

Trump, o dönemde CIA’in Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu olarak Prens Selman'ı gösterdiği raporu ciddiye almamıştı.

"Başkanın temasları mevkidaşlarıyla olur"

Donald Trump döneminde Washington-Riyad hattında Veliaht Prens Muhammed bin Selman üzerinden kurulan ilişkilerin Biden döneminde revize edileceğine ilişkin en net açıklama Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'den geldi.

Psaki, "İş başına geldiğimizden bu yana Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi yeniden kalibre edeceğimizi söylemiştik." ifadesini kullandı.

Biden'ın MBS ile görüşüp görüşmeyeceği ile ilgili soruya yanıt veren Psaki, "Başkanın temasları mevkidaşları ile oluyor ve Suudi Arabistan'daki mevkidaşı Kral Selman'dır. Kesin bir tarih veremem ama uygun zamanda kendisiyle görüşeceğini bekliyorum." yorumunu yaptı.

Suudi Arabistan'ın kendini koruma noktasındaki çabalarına destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Beyaz Saray Sözcüsü, önceki yönetimden farklı olarak kaygı duydukları konu başlıklarını Riyad'a ilettiklerini sözlerine ekledi.

Trump'ın ardından Biden yönetiminin MBS'den ziyade Kral Selman'ı "muhatap lider" olarak gördüğünü ortaya koyması, ABD medyasında "somut bir yaklaşım farkı" olarak değerlendirildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@