DOLAR
32,60 +0.39
EURO
34,77 +0.08
ALTIN
2.500,64 +0.65
BIST
9.454 -0.74
BITCOIN
64.950 +5.87
12

Ev fiyatına karantina

Bu süreçte konaklama tesislerinden rezervasyon yapanlar için de şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacak olması, otel rezervasyonları olanların değişiklik yapmasına neden oldu.

YAŞAM 30.04.2021, 00:37
Ev fiyatına karantina

Türkiye, Perşembe akşamından itibaren tam kapanmaya giriyor. 18 gün sürecek tam kapanma sürecinde büyükşehirlerden tatil yöreleri ve Anadolu’ya doğru akın başladı. Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak olan tam kapanma ile tatil bölgelerindeki otel, villa ve rezidanslarda yoğunluk yaşanması bekleniyor.

Hürriyet'in konuyla ilgili haberinde, otel ve internet üzerinden rezervasyon alan kuruluşların yöneticileri farklı yorumlarda bulundu. Otelciler fazla yoğunluklarının olmadığını, turizm sezonunun henüz açılmadığını, fiyatların da bu durumu etkilediğini söylerken internetten tatil paketi satan kuruluşun yöneticisi de talep patlaması olduğunu, 18-20 günlük tatil taleplerinin bulunduğunu tesislerin bu sezonda yüzde 35-45 dolu geçireceğini kaydetti.

İşte turizm sektöründen tam kapanmaya ilişkin yorumlar:

"Bu kadar talep olacağını düşünmemiştik"

Mustafa Yordam- Gezinomi Genel Müdür Yardımcısı:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam kapanmayı açıklamasıyla birlikte çalışma yapmaya başladık. Talep olacağını düşündük ve bu kadar büyük talep olacağını düşünmemiştik. 18-20 gecelik tatil talepleriyle karşılaştık. İnsanlar evlerinde geçirecekleri tam kapanmayı otellerde geçirebilecekler. Oteller koronavirüs pandemisine hazır ve güvenilir tatil için en ideal noktalar. Antalya bölgesinde doluluk oranları yüzde 10’a kadar düşmüştü. Tam kapanmayla birlikte yüzde 35-45 arasında yoğunluk olacaktır. Denize girme imkanı da olmasından dolayı Antalya bölgesi tatil için tercih ediliyor.

"Yeni kampanyalar ürettik"

Açık olan tesislerle birebir görüşmelerimiz sürüyor. Kampanyalar ürettik. Asıl mesele para kazanmak değil ortam yaratmak oldu. Fiyatlar bu dönemde yüzde 25 oranında düştü. En yüksek fiyatlar bayramlarda oluşurdu ama mevcut durum nedeniyle fiyatlar geriledi. Rezervasyon yaptıran müşterilerimizi İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge çerçevesinde bilgilendiriyoruz.”

"18 gece kal 14 gün öde kampanyası başlattık"

Hediye Güral Gür - NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı:

"Dünden bu yana telefonlarımız çalmaya başladı ve çok yoğun olmasa da rezervasyon akışı var. Tam kapanma açıklaması ile insanlar ne olacağına ilişkin beklemeye başlamıştı. Açıkçası otel sahibi olarak biz de ne olacağı konusunda bilgi akışını bekledik. Birçok otel kapatsa da biz hizmet vermeyi sürdürdük. Tam kapanmanın açıklanmasıyla birlikte konaklamasını uzatan misafirlerimiz de oldu.

Sektör bir senedir sıkıntılı dönem yaşıyor. 18 gün de bizim için önemli süreç. Bayrama hazırlandığımız ve iyi geçirmeyi düşündüğümüz bir süreçti. Misafirlerimizi rahat ettirmek için elimizden geleni yapacağız.

Misafirlerimize ödeme kolaylığı sağlayan paketler ortaya çıkardık. 18 gece kal 14 gün öde gibi kampanya yaptık.

"Rezidans ve villalar 1500-200 eurodan satılıyor"

Mete Üsküdarlı - Mivara Luxury Resort&Spa Genel Müdürü:

Otelimizi yoğun tadilat dönemine aldık ancak otelin içinde ultra lüks villa ve rezidanslarımız mevcut. Rezidans ve villalarımız günlük 1500-2000 eurodan satılıyor. Doluluk oranımız yüksek seyrediyor. Rezidans ve villalar ev konseptinde olduğu için misafir kabul edebiliyoruz.

Genelge ne diyor?

Perşembe günü saat 19:00’dan itibaren başlayacak olan tam kapanmayla beraber bu tarihten sonra sadece seyahat izni olanlar otelde konaklayabilecek. İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelgede “Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan dönemde konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunması vatandaşlarımız açısından sokağa çıkma ve/veya şehirler arası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlamayacak olup bu dönemde konaklama tesisleri sadece zorunlu durumlara bağlı olarak seyahat izin belgesi alan kişilere hizmet verebileceklerdir.” açıklamasında bulunmuştu.

18 gün 276 bin TL

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Sosyal medyada birçok otel kapanma sürecinde kampanya reklamları yapıyor. Otellerin fiyatları ise adeta dudak uçuklatıyor. Antalya'da 5 yıldızlı her şey dahil bir otelin 18 günlük tatil fiyatı 20 bin TL'yi buluyor. Çok daha lüks segmentte hizmet veren bazı otellerin fiyatları ise 276 bin TL'ye ulaşıyor.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@