DOLAR
32,37 +0.16
EURO
35,02 -0.19
ALTIN
2.325,27 +0.21
BIST
9.094 +0.15
BITCOIN
70.199 -0.57
12

2020 Sosyal Medya kullanıcı sayıları

We Are Social tarafından her yıl düzenli olarak yayımlanan sosyal medya kullanıcı sayılarını gösteren ''Digital 2020'' raporu açıklandı.

TEKNOLOJİ 09.03.2020, 10:55 09.03.2020, 14:28
2020 Sosyal Medya kullanıcı sayıları

We Are Social tarafından her yıl açıklanan küresel sosyal medya raporu, bu yıl da ''Digital 2020 - Global Digital Overview'' başlığıyla yayımlandı. Dünya genelinde bilgi ve iletişim teknolojileri alanında çıkarılan en geniş kapsamlı rapor olan ''Digital 2020'', küresel olarak güncel sosyal medya kullanıcılarının sayısını kamuoyuna sunuyor. Raporun içerisinde ayrıca sosyal medya kullanım alışkanlıklarına ve trendlerine yönelik araştırmalar ve öngörüler de yer alıyor.

2020 Sosyal Medya Kullanıcı Sayıları Açıklandı

Yayımlanan rapora göre en popüler sosyal medya uygulamaları FacebookYouTube, Instagram, TikTok, QZone, Sina WeiboReddit, Snapchat, Twitter ve Pinterest olarak sıralanıyor.

Kapalı ve özel sosyal ağlar sıralamasında ise WhatsApp liderliğini kimseye kaptırmıyor. WhatsApp'ı sırasıyla Facebook Messenger ve WeChat takip ediyor.

Rapora göre dünya genelinde 2,4 milyar kullanıcısı olan Facebook, bu anlamda lider konumda. YouTube ise 1 milyar kullanıcı ile Facebook'un peşinden geliyor. Instagram da 1 milyar kullanıcıya ulaşan sosyal medya uygulamaları arasına girdi.

Son dönemlerin en popüler uygulamalarından biri olan TikTok ise kullanıcı sayısını hızla artırarak dünya genelinde 800 milyon kullanıcıya ulaştı. Daha önce kısa süre içerisinde popüler olmayı başaran Instagram'dan daha kısa sürede popüler olmayı başaran TikTok, bu anlamda Instagram'ın unvanını elinden almış oldu.

Yıllara Göre En Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

2016'dan bu yana sosyal medya kullanıcı sayılarını açıklayan We Are Social'in raporlarını dikkate aldığımızda, sosyal medya uygulamalarının popülerliğinin kalıcı olmadığını görüyoruz. Son 5 yıl içerisinde Facebook liderliği kaptırmasa da diğer uygulamalar arasında popülerliğin değiştiğini görebiliyoruz.

2016-2020 yılları arasında dünya genelinde en çok kullanıcıya sahip sosyal medya uygulamaları

2016 2017 2018 2019 2020
Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
QZone YouTube YouTube YouTube YouTube
Tumblr QZone Instagram Instagram Instagram
Instagram Tumblr Tumblr QZone TikTok
Twitter Instagram QZone TikTok QZone
Baidu Tieba Baidu Tieba Sina Weibo Sina Weibo Sina Weibo
Sina Weibo Baidu Tieba Twitter Reddit Reddit
YY Pinterest Baidu Tieba Twitter SnapChat
VKontakte YY LinkedIn Douban Twitter
Pinterest LinkedIn Reddit LinkedIn Pinterest

Facebook İstatistikleri

Rapora göre Facebook kullanıcı istatistiklerinde ilk üç sırayı Hindistan, Amerika ve Endonezya paylaşıyor.

Türkiye ise 37 milyon Facebook kullanıcısıyla dünya genelinde ilk 10 içerisinde yer alırken, Avrupa'da birinci sırada yer alıyor. Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook, son 5 yıl içerisinde dünya gelinde en çok kullanılan uygulama olarak zirvedeki yerini koruyor.

Instagram İstatistikleri

Instagram, dünya genelinde 1 milyar kullanıcı sayısı ile en popüler 3. sosyal medya uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. 

Amerika, 120 milyon kullanıcı sayısı ile Instagram'ı en çok kullanan ülke olurken, Hindistan ve Brezilya da Amerika'yı takip ediyor.

Ülkemiz 38 milyon Instagram kullanıcısıyla dünya genelinde 6'ncı sırada yer alıyor.

Rapordaki istatistiklere göre Türkiye'deki Instagram kullanıcı sayısı 2019 yılından bugüne kadar %2.7'lik bir artış gerçekleştirerek 38 milyona yükseldi. Yani son 1 yıl içerisinde yaklaşık 1 milyon insan Instagram kullanmaya başladı.

Twitter İstatistikleri

Twitter'ın popülaritesi dünya genelinde hızla düşmektedir. Ancak özgül ağırlığı en yüksek olan sosyal mecraların başında gelmektedir. 2020 yılında aktif Twitter kullanıcı sayısı 340 milyon olarak açıklandı. 

Twitter'ı en çok kullanan ülke ise Amerika Birleşik Devletleri. Amerika'yı sırasıyla Japonya ve İngiltere takip ediyor.

Ülkemiz, 11.8 milyon aktif Twitter kullanıcısı ile dünya genelinde 6. sırada yer alıyor. Avrupa istatistiklerine göre ise İngiltere'den sonra ikinci sırada yer alıyoruz.

Dünya genelinde düşüşte olan Twitter, Türkiye'de de düşüşe geçti. Ülkemizdeki aktif Twitter kullanıcı sayısı 2019 yılından bu yana yaklaşık %3.2 oranla düştü.

LinkedIn İstatistikleri

LinkedIn ise Microsoft'un satın almasıyla büyük bir ivme kazandı. En çok ABD tarafından kullanılan uygulama, dünya genelinde her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor.

Amerika'dan sonra sırasıyla Hindistan, Çin, Brezilya, İngiltere ve Fransa takip ediyor.

Ülkemizde de Microsoft'un desteğiyle her geçen gün kullanıcı sayısını artıran LinkedIn, son bir yılda 100 bin kullanıcı artış gösterdi. Uygulama, Türkiye'de profesyonel şirketler için önemli bir mecra olarak görülüyor.

Türkiye Sosyal Medyada İlk 10'da

Türkiye, kullanıcı sayıları göz önünde bulundurulduğunda hemen hemen her uygulamada dünya genelinde ilk 10 içerisinde yer almaktadır. Özellikle Facebook ve Instagram uygulamalarında Avrupa'da ilk sırada yer alan ülkemiz, sosyal medyayı en fazla kullanan ülkelerin başında geliyor.

Ülkemizde en çok kullanılan uygulamalar sırasıyla YouTube, Instagram, Facebook, Twitter ve LinkedIn olarak dikkat çekiyor. Bundan dolayı dijital pazarlama yapacak olan firmalar ya da kişiler, bu mecraların önemini göz önünde bulundurmak zorunda.

En Çok Akıllı Cep Telefonları Kullanılıyor

We Are Social'ın yayımladığı Digital 2020 raporunda, internet trafiğinin hangi araçlar üzerinden paylaşıldığı da açıklandı. Mobil cihazlar, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2020'de de zirvede yer alıyor. Bilgisayar ve tabletlerin etkinliği ise azalmaya devam etti.

İnternet trafiğinde akıllı telefonların yeri %53.3 olurken, bilgisayarların oranı %44, tabletlerin oranı %2.7 ve diğer cihazların oranı ise %0.07 olarak hesaplandı. Akıllı telefonlar %8.6 artış gösterirken bilgisayarlar %6.8, tabletler ise %27'lik bir düşüş yaşadı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36

Gelişmelerden Haberdar Olun

@