DOLAR
32,37 +0.13
EURO
35,01 -0.20
ALTIN
2.326,21 +0.25
BIST
9.121 +0.45
BITCOIN
69.800 -1.13
12

Omicron'u ele veren ilk belirtiler

Geçen yılın sonlarından bu yana Omicron, COVID-19'un baskın varyantı haline geldi. Omicron, dünya çapında yayıldıkça, bilim camiası da virüsün bulaşabilirliğinden neden olduğu hastalığın ciddiyetine pek çok bilgiye ulaştığı gibi şimdi de Omicron'un semptomlarını ve ilk nasıl ortaya çıktığını açıklıyor. İşte Omicron'un belirtileri...

SAĞLIK 08.02.2022, 13:30
Omicron'u ele veren ilk belirtiler

ABD'deki Staten Island Üniversite Hastanesi'nde Küresel Sağlık ve Acil Durum Departmanı direktörü Dr. Cio-Peña, Omicron semptomlarının ne zaman başladığını ve ortaya çıkan ilk semptomların neler olduğunu anlattı.

İngiliz Daily Express gazetesinde yer alan habere göre, Dr. Cio-Peña, "İlk belirtiler, tıkanıklık ve üst solunum yolu enfeksiyonunun (boğaz ağrısı) belirtileri olma eğilimindedir. Bu semptomlar soğuk algınlığından farklı değildir. Bu karşılaştırma, semptomları olan ve COVID-19 testi yaptırmak yerine belirtilerinin soğuk algınlığı olduğunu varsayan kişiler nedeniyle Omicron vakalarının izlenmesini zorlaştıran bir karşılaştırma" dedi.

Dr. Pena, Omicron ile enfekte olduktan sonra, insanların normalde semptomları Delta ve Alfa'dan daha hızlı bir şekilde bir ila iki gün içinde yaşamaya başladığını sözlerine ekledi.

Dr. Pena, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bununla birlikte, Omicron Delta veya Alfa varyantlarından çok daha fazla bulaşıcı olmasına ve aşıların korunmasından bir dereceye kadar kaçabilmesine rağmen, Omicron'un bazı küçük pozitiflikleri vardır.

İlk olarak, varyant aşıların korumasından kaçabilirken, kişinin üçüncü doz aşısını olması durumunda bu durum düzeltilebilir.

Ayrıca, Omicron'un neden olduğu hastalık, Alfa veya Delta'dan daha az şiddetlidir; yani daha az insan hastanede ciddi şekilde hastalanır.

Bununla birlikte, Omicron hala bir sorun ve vakaların düşmeye başlamasına rağmen NHS (Ulusal Sağlık Sistemi)'nin olağanüstü yüksek bir baskı seviyesi altında kalmasının nedenidir."

King's College London'daki bilim insanları, COVID-19 testi pozitif olan ve olmayan kişilerin semptomlarının toplandığı bir uygulama geliştirdi ve COVID-19'da dikkat edilmesi gereken yedi ana semptomu sıraladı.

Omicron'un şu anki semptomları şöyle:

  • Burun akıntısı
  • Baş ağrısı
  • Hapşırma
  • Boğaz ağrısı
  • Kalıcı öksürük
  • Ateş
  • Tat ve koku kaybı

Ancak uygulamaya daha fazla veri girildiğinde bu durumun değişebileceği belirtildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36

Gelişmelerden Haberdar Olun

@