DOLAR
32,32 -0.39
EURO
34,75 -0.08
ALTIN
2.435,86 -0.12
BIST
10.008 +0.93
BITCOIN
62.300 -1.89
12

Gazeteci-Yazar Ahmet Kekeç vefat etti

Ahmet Kekeç, Koronavirüsten dolayı hayatını kaybetti.

PORTRE 14.11.2020, 15:18
Gazeteci-Yazar Ahmet Kekeç vefat etti

Gazeteci Ahmet Kekeç, Koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybetti. Ölüm haberini oğlu Hakan Kekeç, sosyal medya hesabından, "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslan gibi, bileğiyle savaştı. Babam, Ahmet Kekeç'i kaybettik. Yağmurdan sonra görüşürüz, babam" sözleriyle duyurdu.

Gazeteci Ahmet Kekeç'in ölümünden sonra birçok kişi sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayınladı.

Binali Yıldırım: "Kıymetli gazeteci Ahmet Kekeç’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.".

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Kalemiyle, duruşuyla, yaşayışıyla örnek bir insan, Ahmet Kekeç Ağabeye Allah'tan rahmet diliyorum... Başımız sağ olsun. Rabbim mekanını âlî eylesin inşallah."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise yaptığı paylaşımda “Ahmet Kekeç ağabeyin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Güzel bir insanı kaybettik.  Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mevla mekanını cennet eylesin” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun “Ahmet Kekeç'i kaybettik. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. En zor zamanlarda dimdik durdu. Ülkesinin, milletinin hayrı için çalıştı. Geride çok güzel eserler bıraktı. Eserlerine, emanetine sahip çıkacağız” paylaşımını yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da bir başsağlığı mesajı yayınlayarak " Bir süredir #koronavirüs tedavisi gören ve hayatını kaybeden Akşam gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum." dedi.

Ahmet Kekeç kimdir?

Aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde hikâye, deneme ve eleştiri yazıları yazarak yazarlık hayatına başlayan Kekeç, 1985'te ilk hikâye kitabı olan "Son İyi Şeyler"i çıkardı.

Çalıştığı gazeteler ise, Millî Gazete, Yeni Haber, Zaman, Vahdet, İmza ve Akit gazeteleri oldu. Bu gazetelerde, muhabir, yazar olarak çalıştı.

1997 yılında MGV Gençlik Dergisi ve Türkiye Yazarlar Birliği gazeteci Ahmet Kekeç'i ödüllendirdi. Yağmurdan Sonra romanı ile 28 Şubat dönemini anlatan bir kitap çıkarttı. Star Gazetesi'nde 2006'dan beri çalışmaktaydı.

Kekeç 14 Kasım 2020 tarihinde COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:44
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:48
Yatsı 21:17

Gelişmelerden Haberdar Olun

@