DOLAR
32,54 -0.03
EURO
35,01 +0.36
ALTIN
2.423,09 0.00
BIST
9.722 +0.80
BITCOIN
64.454 -3.16
12

TRT, haber başlığını yanlış attı; Tepki yağdı!

TRT'nin Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan savaşla ilgili attığı hatalı başlık sosyal medyada tepkiye neden oldu.

GÜNLÜK MEVZULAR 05.11.2020, 19:50 05.11.2020, 20:21
TRT, haber başlığını yanlış attı; Tepki yağdı!

TRT Haber, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan savaşla ilgili ekranda haber gösterirken, habere atılan başlık sosyal medyadan tepki yağmasına neden oldu.TRT Haber muhabiri İki ülkenin arasında yaşanan çatışmaları anlatırken alt banta "Azerbaycan Sivillere Saldırıyor" yazılı başlık atıldı. Kısa sürede Twitter gündemine oturan olay vatandaşların büyük tepkisine yol açtı.

#HaddinibilTRT

Olay sonrasında sosyal medya platformu Twitter'da #HaddinibilTRT başlığı Türkiye gündeminde birinci sıraya yükseldi. Kullanıcılar TRT'nin daha önce de buna benzer hatalar yaptığını belirtere bu gibi yanlışlıkların sürekli meydana geldiğini, bu hataların bilerek yapıldığını öne sürdü. Benzer olayların fotoğraflarını paylaşan vatandaşlar, olayın arka planının araştırılmasını istedi. Daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haberi ekrandayken ekranda birkaç saniyeliğine 'Ööööööööööiiiiiiiiilllllllllll' yazısı belirmişti.

Ermenistan olayı lehine kullandı

Ermenistan basını TRT Haber'de yapılan bu yanlışlığı lehine kullanarak okuyucularına servis etti. Basında yer alan yazıda "İstemeden de olsa artık gerçekleri yazıyorlar" ifadesi kullanıldı.

"Olayla ilgili personelin sözleşmesi feshedilmiştir, olay soruşturulacak"

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Eren " Bu sabah saat 10.33’te Ermenistan’ın sivilleri hedef aldığını gösteren haberin canlı bağlantısı esnasında, muhabirimiz Ermenistan’ın sivilleri katlettiğini aktarırken -haberin içeriğine aykırı olarak- tamamen editörün hatası nedeniyle bir yazı kısa bir süre ekrana yansımıştır." dedi. 

İbrahim Eren,bu olayla birlikte bugüne kadar yapılan bütün özverili çalışmaların görünmezden gelindiğini belirterek "Bölgede büyük bir özveriyle çalışan arkadaşlarımızı ve şahsımı derinden üzmektedir." diye konuştu.

İbrahim Eren, olayın öneminin farkında olduklarını ve ilgili personelin iş sözleşmesinin feshedildiğini ifade ederek, ". Olay, devletin ilgili birimleriyle de irtibatlı bir şekilde çok boyutlu soruşturulmaktadır." dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10

Gelişmelerden Haberdar Olun

@