DOLAR
32,47 -0.07
EURO
34,74 -0.68
ALTIN
2.437,93 +0.07
BIST
9.927 +2.17
BITCOIN
64.099 +0.94
12

PKK'dan kaçmak istedi, 8 ay hücreye kapattılar

Terör Örgütü PKK'dan kaçıp ailesi ile buluşan Y.Y, örgütün iç yüzünü ve yaşadığı pişmanlığı anlattı.

GÜNLÜK MEVZULAR 25.11.2020, 14:48
PKK'dan kaçmak istedi, 8 ay hücreye kapattılar

Terör Örgütü PKK'dan kaçıp güvenlik güçlerine sığınanların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Son olarak 19 yaşındaki Y.Y, Şırnak'ın Silop ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Güvenlik güçlerine ifade veren Y.Y örgüte katılma sürecini, yaşadığı pişmanlığı ve örgütün iç yüzünü anlattı. DBP Diyarbakır bınasına giderek örgüte giriş yaptığını belirten Y.Y mahalledeki bazı kişilerden etkilendiğini belirtti.

İlk önce Suriye'ye götürülmek üzere bir evde tutulduğunu belirten Y.Y, "Evde anne, baba, iki kız ve bir erkek bulunuyordu. Biz de grubun toplanması için bu evde beklemeye başladık. 10 gün geçtikten sonra ikisi kadın ve bir erkek yeni katılan 3 kişi geldi. Bir ay boyunca bu evde bekledik. Daha sonra bazı kişiler aracılığıyla sınırdan Suriye tarafına geçtik. Benimle beraber katılan kişileri ayrı evlere gönderdiler. Bir hafta boyunca bu evde kaldım ve pişman oldum." dedi.

8 ay hücreye kapatılmış

Pişman olduğu için gizlice babasını arayıp dönmek istediğini aktaran Y.Y "Babama 'Suriye tarafındayım Türkiye'ye dönmek istiyorum. Bu akşam Mardin'e geçiş yapacağım beni oradan alırsınız' dedim. Babam da 'tamam' dedi. Ben o gün evden çıktım ve sınıra doğru yürüdüm. Teröristler tarafından yakalandım. YPG'ye ait bir binaya götürdüler. Burada benim ifademi aldılar ve bana neden kaçtığımı sordular. Ben de yapamadığımı ve ailemin yanına dönmek istediğimi söyledim. Sonrasında benim ellerimi bağlayıp gözlerimi kapattılar ve bir araca bindirip cezaevine götürdüler. Bu cezaevinde tek hücreli koğuşta yaklaşık 8 ay kaldım." ifadelerini kullandı.

Sonraki denemesinde tekrar babasını aradığını söyleyen Y.Y, "Evde beklerken teröristlerin bana verdiği telefondan babamı aradım ve eve gelmek istediğimi söyledim. Babam da 'Biz zaten HDP önünde oturuyoruz. Senin gelmeni bekliyoruz. Şimdi emniyete gidip seninle konuştuğumu söyleyip onları seninle irtibatlandıracağım.' dedi. Ertesi gün beni bir numara aradı ve bana Erbil'e gidip Peşmerge noktasına teslim olmamı söyledi. Ben de bu kişinin dediği gibi sahte pasaport ile Erbil'e giderek Türkiye'ye teslim edilmek istediğimi ilettim." diyerek yaşadığı pişmanlıkları anlattı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@