DOLAR
32,60 +0.35
EURO
34,81 +0.17
ALTIN
2.509,96 +1.03
BIST
9.693 +1.77
BITCOIN
64.000 +1.48
12

Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yapılan törenle uğurlanıyor.

GÜNLÜK MEVZULAR 01.11.2020, 13:52
Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor

Tedavi gördüğü hastenede yaşamını yitiren Mesut Yılmaz için cenaze töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Mesut Yılmaz için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, "Rabbim bizleri bu musallaya hazırlıklı gelmeyi nasip eylesin. Çok farklı dönemlerden geçiyoruz. İşte İzmir açıklarında meydana gelen olay, hepimizce malum. Bine yakın yaralımız var, 50'ye yakın ölenimiz, vefatımız var. Nerede ne zaman ne nasıl olacak belli değil. Bütün mesele hazırlıklı olmak. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, her an ölecekmiş gibi ahirete hazırlıklı olmamız lazım. Rabbim yar yardımcımız olsun inşallah. Mesut Bey'in de mekanı cennet olsun. Bütün ailesine şahsım, ailem, milletim adına başsağlığı diliyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız şüphesiz ki millet olarak hepimizin en büyük zenginliği olacaktır. Bu vesileyle sizlerin şahsında milletime başsağlığı diliyorum." dedi.

Cenaze töreni bugün saat 12:00'de Marmara İlahiyat Fakültesi'nde yapıldı. Mesut Yılmaz'a yapılan törende büyük güvenlik önlemleri alındı. Camii'ye ve alana giriş polislerin belirlendiği noktalardan sağlandı. Koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal mesafeye ve maske kurallarına dikkat edildi. 

Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı da polislerin omzunda camiye  getirilerek, musallaya konuldu.

Yılmaz ailesinin isteği üzerine cenazeye yalnızca 1.dereceden yakınlar katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, eski TBMM Başkanları Köksal Toptan ve Hikmet Çetin, TBMM Başkanvekili Celal Adan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, milletvekilleri, siyasetçiler, belediye başkanları, iş, sanat ve spor camiasından tanınmış birçok isim törene katıldı.

Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, oğlu Hasan Yılmaz ve kardeşi Turgut  Yılmaz taziyeleri kabul etti. Polisler ise Yılmaz'ın cenazesi başında saygı nöbeti tuttu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@