DOLAR
32,60 +0.36
EURO
34,73 -0.08
ALTIN
2.497,78 +0.53
BIST
9.525 0.00
BITCOIN
61.911 +0.87
12

"Kim kazanırsa kazansın Türkiye'nin hazırlığı vardır"

AK Parti MYK toplantısı sonra Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulunuyor

GÜNLÜK MEVZULAR 09.11.2020, 19:21 09.11.2020, 20:01
"Kim kazanırsa kazansın Türkiye'nin hazırlığı vardır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kurul sonrası Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Önemli kısımlar şöyle:

"Devlet imkanlarıyla birlikte vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam ediyor"

Ömer Çelik İzmir'de meydana gelen depremle ilgi konuları yakından takip ediliğini belirterek "Türkiye bu acının yaralarını sarıyor. 115 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Devletimiz tüm imkanlarıyla yaraları sarmaya devam ediyor. İzmirli vatandaşlarımızızın yaralarına merhme olabilmek için acil müdahaleler gerekiyor. Yıkılması gereken binalar var, 13 bin TL ev sahibi olan kişilere,  5 bin TL kiracılara verilerek ilk müdahaleler yapıldı. Allah İzmirimizi, tüm memlekerimizi korusun. " dedi.

"Azerbaycan toprakları Ermenistan işgalindan kurtarılıyor"

Bu hafta en büyük sevincin Şuşa'nın Ermenistan işgalinden kurtarılması olduğunu ifade eden Çelik, "Toplantı konularında İç ve dış konularla ilgili gündemdeki maddeler var. TBMM Grubundaki çalışmalar değerlendirildi. En son Cumhurbaşkanımız hafta sonu kahramanmaraş ve Kocaeli kongrelerine katıldı. Bu hafta içerisinde en büyük sevincimiz Şuşa'nın işgaden kurtarılmasıdır. Şimdiye kadar 4 kent merkezi, 3 kasaba işgalden kurtarılmıştır. Bu bölgeler Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan bunları hukuka aykırı biçimde işgal etmişti. Şimdi Azerbaycan'ın toprakları Ermenistan işgalinden tek tek kurtarılıyor." dedi.

Tek dertleri Ermenistan'ın işgaline destek vermek

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı yaptırım uygulama gayreti içinde olduğunu söyleyen  Çelik "Tek dertleri Ermenistan'ın gayri hukuki işgaline destek vermek, bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu konuda sesi çok çıkan ülkelerin başında Fransa geliyor. Fransa'daki kendini yönetememe problemini kapatmak için İslam düşmanlığı, Türkiye karşıtlığı gibi bir tavırın içerisine giriliyor. Fransız devletinin pek çok hukuk alanındaki kazanımının Macron yönetimi tarafından berhava edildiğini görüyoruz." dedi.

Fransa'da 4 çocuğun sorgulanmasına ilişkin "Peygamber efendimizle ilgili karikatürler hakkında sınıfta yorum yapmaları isteniyor, öğretmenleri de onları şikayet edince terörist muamelesi yapılıyor. Tuttular Bozkurtlar altında bir yapılanmayı yasaklaacağız dediler. Öyle bir yapılanma yok. Oradaki barışçıl gösteri yapan vatandaşlarımız böyle bir muameleyle karşı karşıyayken, PKK'lılar ve FETÖ mensupları rahat rahat gezebiliyorlar." dedi.

Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın istifa haberleri için

Ömer Çelik, Berat Albayrak'ın istifa haberleriyle ilgili "Değerli arkadaşlar MYK gündemini sizlerle paylaştım. Cumhurbaşkanlığı sisteminde göreve getirme, Cumhurbaşkanının takdirindedir. Bununla ilgili benim bir açıklama yapmam söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanı uygun gördüğü takdirle görüşünü kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu MYK'nın konusu olan bir konu da değil. Kabineyle ilgili bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımız kendi takdirlerinde olan konuyu kamuoyuyla paylaşacaktır." ded,

Devlette herhangi bir tıkanma, aksama olmadığını belirten Çelik, Türkiye'nin en güçlü kapasiteyle çalışmaya devam ettiğini vurguladı. 

Çelik "Bu pazar günü Cumhurbaşkanımız Kapalı Maraş bölgesini ziyaret edecekler, Sayın Bahçeli'yi de davet ettiler. Bu konuda alınan mesafelerden bahsettim. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kendi konularına hakimdir. Cümlelerimin içinde var, göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmem Cumhurbaşkanının takdirindedir. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü takdirde kamuoyuyla paylaşacaktır." dedi.

Kim kazanırsa kazansın Türkiye'nin hazırlığı vardır

ABD'de Joe Biden'ın başkanlığını ilan etmesine ilişkin, resmi açıklamanın gelmesini beklediklerini ifade eden Ömer Çelik "Önemli olan Amerikan halkının ve demokrasisinin verdiği karardır. Adayların ikisini de yakından tanıyor Türkiye. Gayri resmi olarak kazandığı ilan dilen Biden'la da Obama döneminde yakın çalışma imkanı vardır. Türkiye'nin kim kazanırsa kazansın hazırlığı vardır. Bütün dünyada bu seçim meseleleri giderek dah çok tartışma sebebi oluyor. Bu demokrasilerin geleceği açısından kaygı verici. Seçim sonuçlarının sisteme yansıması konusunda daha çok kafa yormak gerekiyor. Türkiye, gayri resmi sonuçlardan sonra resmi sonuç açıklanınca kazananı tebrik edecektir. Başkan seçilen işiyi ve yönetimiyle de uygun politik araçlarla beraber çalışacaktır." dedi.

Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyoruz

"Yarın 10 Kasım, ilk Cumhurbaşkanımız, Kurtuluş Savaşı'mızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 82. yıldönümü. Bir kez daha Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@