DOLAR
32,45 -0.15
EURO
34,83 -0.66
ALTIN
2.439,70 +0.14
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
63.999 -1.23
12

"Geliştirdiğimiz ürünler savaş konseptlerini değiştirdi"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milli turbo jet motorunun kısa sürede seri üretime geçirileceğini duyurdu.

GÜNLÜK MEVZULAR 22.11.2020, 14:57
"Geliştirdiğimiz ürünler savaş konseptlerini değiştirdi"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kale Ar-Ge'nin geliştirmiş olduğu yerli füze motorlarını test etti. 

Kale Ar-Ge'nin savunma sanayisinin en önemli üretim yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Varank, Kale Grubu'nun yalnızca sanayide değil savunma ve havacılık sanayisinde de oldukça güçlü olduğunu belirtti.

Boeing ve Airbus gibi dünyaca ünlü firmalara F-35 parçalarının tedarik edileceğini söyleyen Varank, Kale Ar-Ge'nin motor teknolojilerinde de öne çıkan üretim tesisi olduğunun altını çizdi.

Varank "Motor sanayisinde öncelikle ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kale önemli projeler gerçekleştiriyor. Bu Kale KTJ-3200 Turbojet Motoru'muz 3.200 newtonluk bir roket motoru. Şu anda savunma sanayimizde yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz ürünlerin bir kısmı bu boyutta ve bu güçte motorlar kullanıyor. Biz bunları yurt dışından ithal eder durumdaydık ama inşallah bunların çok kısa zamanda devreye girmesiyle birlikte çok önemli milli füze projelerimizi artık kendi motorumuzla yapabiliyor hale geleceğiz. Kendi ürünlerimizi piyasaya çıkarmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Milli turbo jet motorun kısa sürede seri üretime geçirileceğini duyurarak  "Az evvel testini yaptık, sesini duyduk. Türkiye  yerli ve katma değerli üretimiyle dünyada fark oluşturan ülkeler arasında yer almak istiyor" dedi.

Varank, "Savunma sanayisinde son dönemde elde ettiğimiz başarıları dünya medyası ve ülkeler konuşuyor. Bu kendi geliştirdiğimiz ürünlerle adeta savaş konseptleri değişmeye başladı. Tabii Kale'nin burada geliştirdiği ve inşallah yakın zamanda teslim edeceği bu motorlarla da ülkemizde çok büyük bir açığı kapatmış olacağız. Bİliyorsunuz Türkiye'ye gizli-açık ambargolar uygulanıyor. Bu manada da ambargoları yenecek bir ürünü bugün burada test etmiş olduk. Gerçekten gururluyuz" diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14

Gelişmelerden Haberdar Olun

@