DOLAR
32,50 +0.24
EURO
34,62 +0.32
ALTIN
2.473,48 -0.39
BIST
9.528 -1.57
BITCOIN
62.722 -4.68
12

"Fransa'nın yaptığı iki yüzlülüktür"

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Eğitim Bakanı'nın kendisini konu alan romana sansür uygulamasının iki yüzlülük olduğunu söyledi.

GÜNLÜK MEVZULAR 06.11.2020, 15:17
"Fransa'nın yaptığı iki yüzlülüktür"

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı.

Çavuşoğlu, Fransa'nın iki yüzlülük yaptığını, Müslümanlar'a karşı alınan tavrın ifade özgürlüğü kapsamına girip Fransa Eğitim Bakanı'nın kendisini konu alan çizgi romana sansür getirmesinin normal karşılandığını belirtti. Bunun "iki yüzlülüğün iyi bir örneği" olduğunu ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu "Biz her türlü ayrımcılığa, ırkçılığa karşıyız. Bunların hepsini de insanlık suçu olarak görüyoruz." dedi. Bu durumun daha da kötüye gideceğini işaret ederek "Avrupa'da bunu durduracak sağ duyulu siyasetçilerden de yoksunuz." dedi. 

ABD'de devam eden başkanlık seçimlerine ilişkin gerginlikleri görüyoruz şeklinde konuşan Çavuşoğlu

"Tabii bundan kaygı duyuyoruz. Hiçbir ülkenin bu şekilde bölünmesini veya toplum içinde bu kadar derin bölünmenin olmasını da istemeyiz ama bu tabii iç meselesi olduğu için bu konuda daha fazla yorum yapmayacağım. Temennimi söylüyorum." diyerek konuştu.

Çavuşoğlu, oy sayma işleminin şeffaf bir şekilde olmasını temenni ettiklerini belirterek ". Tarafların itirazları var. Bakalım nasıl neticelenecek. Sonuçta Amerikan halkının verdiği karara, başta Amerikan siyasetçiler olmak üzere herkes gibi bizler de saygı duymak zorundayız. Türkiye olarak sadece bizim iktidarlarımız döneminde değil, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan iktidarları döneminde değil, geçmişte de farklı yönetimlerle çalıştık. Demokrat ve Cumhuriyetçi yönetimlerle çalıştık ve ilişkilerimizi parti üstü ya da siyaset üstü görüyoruz. Bu her zaman sahada böyle oldu mu? Olmadı." dedi.

Hangi partinin adayı seçilirse seçilsin ilişkilerin aynı şekilde devam edeceğini belirten Çavuşoğlu "Dolayısıyla, Türkiye olarak kim seçilirse seçilsin, aynı anlayışla herhangi bir ülkeye nasıl yaklaşıyorsak yeni Amerikan yönetimine de aynı şekilde yaklaşacağız." dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59

Gelişmelerden Haberdar Olun

@