DOLAR
32,54 -0.01
EURO
34,97 +0.35
ALTIN
2.429,84 +0.27
BIST
9.719 -0.04
BITCOIN
63.997 -1.58
12

''Faşistlerin, Cumhurbaşkanımıza saldırmasından gurur duyuyoruz''

Ömer Çelik, Hollanda aşırı sağcı parti başkanın paylaşamına sert tepki gösterdi.

GÜNLÜK MEVZULAR 25.10.2020, 10:33
''Faşistlerin, Cumhurbaşkanımıza saldırmasından gurur duyuyoruz''

İlk Tepki Çelik'ten

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten ilk tepki geldi. Geert Wilders'in yaptığı paylaşım için  "Bu insanlık düşmanı faşistlerin Cumhurbaşkanımıza saldırmasından gurur duyuyoruz çünkü bunlar insanlık adına mücadele eden herkese düşmandırlar. Bunların övdüklerinden olmak utançların en büyüğüdür." dedi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Wilders'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan karikatür paylaşımına tepki gösterdi.

Paylaşımında "#TerroristGeertWilders" etiketini kullanan Çelik, "Ahlaksız, insanlık düşmanı ve faşist @geertwilderspvv. Bu ahlaksız faşistlerle mücadele etmek insanlık görevidir. Bunlar ne diyorsa insanlık tam zıddındadır." ifadelerine yer verdi.

Çelik, ayrıca:

"Cumhurbaşkanımıza saldırmalarının tek sebebi, Cumhurbaşkanımızın insanlık adına tavizsiz şekilde mazlumların yanında yer almasıdır. Bu insanlık düşmanı faşistlerin Cumhurbaşkanımıza saldırmasından gurur duyuyoruz çünkü bunlar insanlık adına mücadele eden herkese düşmandırlar. Bunların övdüklerinden olmak utançların en büyüğüdür.

#GeertWilders gibi faşistler Cumhurbaşkanımıza saldırırken niyetleri Suriye'de, Libya'da mazlumların kanını dökmektir ve Avrupa'da Hitler'in Yahudilere yaptığı zalimliği Müslümanlara yapmaktır. Cumhurbaşkanımız işte bu faşizme geçit vermiyor. Bu faşistlerle mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi insanlık adına yükselteceğiz. Cumhurbaşkanımızın bu faşistlere geçit vermeyen mücadelesi, insanlık düşmanlarıyla mücadeledir." dedi.

Ne olmuştu ?

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders yaptığı karikatür paylaşımı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'terörist' dedi. Erdoğan'ın bir çizimini paylaşan Wilders, not olarak da 'terörist' yazdı. 

Wilders, önceki açıklamalarında camileri kapatmak ve Kur'an'ı yasaklamak istediğini belirtmişti. Son olarak da Erdoğan'a hakaret içeren paylaşımda bulundu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@