DOLAR
32,39 +0.19
EURO
35,06 -0.19
ALTIN
2.324,41 +0.17
BIST
9.080 +3.10
BITCOIN
70.940 +2.62
12

AK Parti'de 22 ilçe başkanı görevden alındı!

AK Parti İstanbul yapılanması yenilenme yoluna gitti. 39 ilçe başkanından 22'si değiştirildi.

GÜNLÜK MEVZULAR 25.10.2020, 11:00 25.10.2020, 18:05
AK Parti'de 22 ilçe başkanı görevden alındı!

Ak Parti İstanbul örgütlenmesi kan değişikliğine gidiyor. AK Parti, İstanbul'da görev alan 39 ilçe başkanından 22'si ile yollarına devam etmeme kararı aldı ve revizyona gidildi. Haber, gündeme bomba gibi düştü. Parti yönteminin, tabanın sesine kulak vermesi sonucunda İstanbul ilçelerinde yönetim değişiklikleri yaşanıyor. Daha önceki başkanlardan rahatsız olan seçmen; ilçe başkanlarını kibirli, ukala ve iletişime kapalı olmakla suçluyordu. Belediye seçimlerindeki başarısızlığın sebebi olarak da ilçelerin iyi organize olamaması görülüyor. 

Ayrıca teşkilatlanmada 'adam kayırma'nın olduğu öne süren vatandaşlar, 31 Mart Seçimleri'nden hemen sonra bu kararların alınması gerektiğini belirtiyor. 

Daha önce yapılan değişikliklerin fayda sağlamadığı ve bundan dolayı İstanbul'un Cumhuriyet Halk Partisi'ne kaybedildiği vurgulanırken, bu değişikliklerin tüm Türkiye'yi kapsaması gerektiği de söyleniyor. 

AK Parti seçmeni, alınan bu kararlardan dolayı umutlu olduklarını ve bu kan değişikliğinin çok yerinde bir karar olduğunu ifade etti. İlçe başkanlarının değişmesini '2002 ruhuna dönüş' olarak adlandıran AK Parti seçmeni, Twitter'da yapılan paylaşımlarda artık kibirli, koltuğa oturunca değişen başkanlar değil herkesin derdi ile ilgilenen, samimi ilçe başkanları istediklerini belirttiler.

Başkanları Değişecek İlçeler

Şişli, Küçükçekmece, Kartal, Maltepe, Şile, Çekmeköy, Ümraniye, Fatih, Başakşehir, Beylikdüzü, Güngören, Bahçelievler, Bağcılar, Esenyurt, Avcılar, Sancaktepe, Tuzla ve Gaziosmanpaşa ilçe Başkanları ile yola devam edilmeyeceği öne sürüldü. AK Parti cephesinden yalanlama gelmedi.

Esenyurt İlçe Başkanı ''Makamlar geçicidir  baki olan davadır''
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik de kişisel Facebook sayfasından yeni kongre döneminde aday olmayacağını açıkladı.

Yasir Çelik önemli olanın dava olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "İl Başkanlığımız ile yapmış olduğumuz istişare neticesinde yeni kongre döneminde Esenyurt İlçe Başkanlığı'na aday olmayacağım. 'Makamlar geçicidir, baki olan davadır' şiarıyla, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yolunda, AK Parti'mize hizmet etmeye devam

Konu ile ilgili atılan bazı tweetler;

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@