DOLAR
32,49 -0.18
EURO
34,98 +0.36
ALTIN
2.437,83 +0.60
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
64.850 +1.29
12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan karikatüre sert tepki: Namussuzlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNLÜK MEVZULAR 28.10.2020, 13:19 28.10.2020, 19:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan karikatüre sert tepki: Namussuzlar

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, sözlerine Markar Esayan'a rahmet dileyerek başladı. 

Felaket önlendi

Hatay'da yaşanan terör olayına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, yaşanacak olası bir felaketin önlenildiğini belirtti. 

Erdoğan, "Hatay'da etkisiz hale getirilen teröristlerin daha önceden belirlenen bir grubun son üyeleri olduğu öğrenildi. Operasyonu düzenleyene güvenlik güçlerinin alınlarından öpüyorum. Bir felaketin önüne geçildi.Türkiye'nin gücü Suriye'den tüm terör örgütlerini silmeye yeter. Kimsenin ne toprağında ne petrolünde gözümüz yoktur. Bu kadim coğrafyanın artık içinden bulunduğu durumdan çıkması yakındır. Teröristler sınırdan uzaklaşmazsa harekete geçeriz." dedi.

Fransız dergiye sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kutlu gece hürmetine Rabbimiz'in dualarımızı kabul etmesini diliyorum. Özellikle Avrupa'daki yöneticiler arasında İslam düşmanlığı artıyor. Fransa'daki ahlaksız derginin şahsım hakkında yaptığı karikatüre bakmadım. Ben neyim ki benim Peygamberimle ilgili bu namussuzların yaptıklarına bakmadım." dedi.

"İslam ve Türkiye düşmanları özgürlük adına girdikleri kin ve nefret bataklığında boğulacaklar." ifadelerini kullandı.

"Fransa ve genel olarak Avrupa, Macron’un ve onunla aynı zihniyeti taşıyanların bu kısır, provokatif, çirkin, nefret tohumları saçan politikalarını hak etmiyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," Sağduyulu Avrupalıları, kendileri ve çocukları adına aydınlık bir gelecek için bu tehlikeli gidişe karşı inisiyatif geliştirmeye davet ediyoruz." dedi.

Meclisimiz ikinci kez gazi

"Milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı şimdiden tebrik ediyorum. Milletimiz her saldırının ardından yeniden ülkesine sahip çıktı ve rayına oturttu. En son 15 Temmuz'da bombalanmasının ardından Meclis'imiz  ikinci kez 'gazi' unvanı aldı. Akif'in sözlerini bilirsiniz: Gel yıkalım şu Süleymaniye'yi desen iki kazma kürek iki de ırgat gerek. Hadi gel yapalım geri şunu desen bir Sinan gerek bir de Süleyman." dedi.

"Şansözlye Merkel İzah Edemez"

Erdoğan, "Almanya'da Mevlana Camisine sabah namazında 100-150 kadar Alman polisinin girmesini bana Şansölye Merkel izah edemez.Müslüman'dan terörist, teröristten de Müslüman olmaz" dedi.

Azerbaycan Ermenistan Savaşı

Putin ile görüştüklerini belirten Erdoğan,

"'Artık bu işe Kafkaslar'da bir son verelim. İstersen bu işi birlikte çözeriz. Siz Paşinyan ile görüşmeleri yapın, ben İlham kardeşimle bu görüşmeleri yapayım. Bu işi artık tatlı bir yere bağlayalım' dedik. Bu konuda samimi bir adım atalım. Bu işi bitirmek durumundayız." dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@