DOLAR
32,60 +0.37
EURO
34,81 +0.21
ALTIN
2.495,70 +0.45
BIST
9.458 -0.70
BITCOIN
64.850 +4.43
12

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ü Anma Etkinliğinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vesayetçi anlayışla çarpışa çarpışa ülkemizi hedefleriyle buluşturdu"

GÜNLÜK MEVZULAR 10.11.2020, 11:48 10.11.2020, 12:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ü Anma Etkinliğinde

Sözlerine Mustafa Kemal Atatürk'e rahmet dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad ediyoruz. Millet vatan ve medeniyet merkezli bu tarihi mücadele elbette kolay olmadı." dedi.

Ülkeyi babalarının malı gibi kullanmaya alışmışlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yıllarca bu ülkeyi siyasi-ekonomik bir avuç elit eliyle adeta babalarının malı gibi kullanmaya alışmış olanlar her yolu ve yöntemi deneyerek üzerimize geldiler. Kendilerine içeride imtiyazlarını kaybetmenin vermiş olduğu kin ve nefret dolu mankurtlar bulmakta da zorlanmadılar. Eskiden hep olageldiği gibi ülkemize çizilen dar sınırların içinde kalsaydık, vesayetin dediğini yapsaydık bu sıkıntıların hiçbirini yaşamazdık. Ama o zaman milletimizin yüzüne de bakamazdık." dedi.

Millete verilen her sözü yürekten inanarak söylediğini ifade eden Erdoğan "Allah şahittir ki, ezan susmayacak, bayrak inmeyecek, millet bölünmeyecek, vatan parçalanmayacak, ülkemiz büyüyecek, devletimiz güçlenecek derken hep samimiydik. " dedi.

Atatürk'ün düşüncelerinin için boşaltılmak istediğini belirten Erdoğan "Gazi'nin tavsiyesine uygun şekilde ilim ve akıl yolundan giderek hatırasını yaşatmak yerine onu dogmalaştırmak suretiyle mirasının içini boşaltmaya çalışanları milletimizin takdirine havale ediyoruz. Ülkemizin demokrasi ve kalkınma mücadelesini Gazi Mustafa Kemal'in arzu ettiği şekilde sürdürüyoruz. Milletimizin özgürlüğü devletimizin yaşaması için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun diyorum. devletin sahibinin millet olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmadan insanlarımıza layık olduğu hizmeti sunma gayretindeyiz. Vesayetçi anlayışla çarpışa çarpışa hedeflerimize ulaşmaya çalışıyoruz." diye ifade eti.

Ekonomik saldırılarla ülkemizi hedef aldılar

Uğranan saldırıların bir boyutununda ekonomi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi derecelendirme notlarının objektif şekilde verilmediğini ifade etti.

Erdoğan "Batı'da ülkemize yönelik eleştirilerin gerçek olduğunu söyleyecek biri çıkamaz. Ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir. Dünyadaki ekonomik sıkıntılar salgınla daha da artmışken Türkiye en az kayıpla süreci yürütmeyi başarmıştır. Türkiye'nin IMF'ye borcunu sıfırladık. Borç konusunda en ufak bir ilişkimiz kalmadı. Osmanlı döneminde kapitülasyon şimdi IMF. Rabbim bunların eline bizi düşürmesin. Türkiye'yi faiz, kur, enflasyon sarmalıyla modern kapitülasyonlara mahkum etmek isteyenlerle tarihi bir mücadele veriyoruz." diye konuştu.

.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@