DOLAR
32,57 +0.01
EURO
34,87 -0.08
ALTIN
2.429,97 -0.01
BIST
9.722 +0.80
BITCOIN
64.500 -3.59
12

Burhan Kuzu hayatını kaybetti

Üç dönem AK Parti Milletvekilliği yapmış olan Burhan Kuzu kaybetti.

GÜNLÜK MEVZULAR 01.11.2020, 11:38
Burhan Kuzu hayatını kaybetti

Anayasa Hukukçusu ve eski AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu bir süre önce koronavirüse yakalanmıştı. 10 gündür tedavi altında olan Kuzu hayatını kaybetti. 

Kovid-19'dan dolayı kaldırıldığı hastanede tedavi görüyordu. Tedavi gördüğü Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde 65 yaşında hayatını kaybeden Kuzu, 22,23 ve 24.dönem AK Parti Milletvekilliği yapmıştı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Başhekimliği Burhan Kuzu'nun hayatını kaybetmesinden sonra açıklama yaptı. Kuzu'nun bir süredir yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildiği belirtilirken, tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

"Hastanemizin yoğun bakımında bir süreden beri Covid 19 nedeniyle tedavi görmekte olan 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili ve Anayasa Komisyonu eski başkanı Sayın Burhan Kuzu, yoğun çabalara rağmen kurtarılamayarak bu gece sabaha karşı saat 4’te vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Binali Yıldırım'dan Taziye Mesajı :

"AK Parti’mizin kurucularından, Burhan Kuzu Hocamız COVID-19 sebebiyle vefat etti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun."

Ekrem İmamoğlu Taziye Mesajı:

"AK Parti eski milletvekili Burhan Kuzu’ya Allah’tan rahmet; yakınları ve sevenlerine başsağlığı dilerim."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

 "Salgın bizi yeri doldurulamaz adamlardan ayırmaya devam ediyor " dedi.

Fatma Şahin Taziye Mesajı:

#COVID_19 tedavisi olduğunu bildiğim, birlikte TBMM çatısı altında görev yaptığım Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun vefat haberini öğrendim. Nevi şahsına münhasır, iz bırakan insanlardan biriydi. Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Burhan Kuzu'nun Hayatı

Burhan Kuzu, 1 Ocak 1955 tarihinde Kayseri'nin Develi ilçesinde doğdu. Babası Ali Rıza Bey, annesi Zahide Hanım'dır.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden okudu. Stajyer kaymakam olarak çalıştı. Akademik hayata devam ederek 1998 yılında profesör unvanı aldı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyeliği ve başkanlığı görevlerini yürüttü. Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yer aldı. Meslekî alanda çok sayıda makale ve kitap yayımladı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik yaptı. Bir süre Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde öğretim üyeliği yaptı. Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesinde misafir öğretim üyesi olarak ders vermiştir. 

Evli ve iki çocuk babası olan Kuzu, Fransızca bilmekteydi.

Burhan Kuzu Siyasi Hayatı

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucu üyesi olarak aktif siyasete başladı. Partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu başkanı oldu.

Sadece iki partinin meclise girebildiği 2002 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 2007 ve 2011 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti İstanbul milletvekili olarak tekrar meclise giren Kuzu, partisi içinde uygulanan üç dönem kuralına takıldığı için Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde aday olamadı. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Anayasa Komisyonu üyeliği yaptı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10

Gelişmelerden Haberdar Olun

@