DOLAR
32,34 +0.28
EURO
35,16 +0.04
ALTIN
2.306,00 +1.25
BIST
9.080 +3.10
BITCOIN
70.900 +2.14
12

Bakan Kurum yardım ödemelerini açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada ailelere yardım ödemelerine başlandığını belirtti.

GÜNLÜK MEVZULAR 01.11.2020, 20:20
Bakan Kurum yardım ödemelerini açıkladı

Çevre ve Şehircilik  Bakanı Murat Kurum İzmir'de yaşanan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kızılay tarafından yardıma ihtiyacı olan ailelere gerekli yardımların gönderilmeye başlandığını duyurdu.

"30 bin TL eşya yardımı yapılacak"

Kurum "Aile Bakanlığımız ve Kızılay tarafından, AFAD ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından gerekli yardımlar valimize gönderildi ve bugün itibarıyla yardımlarımızı ödemeye başladık. Bugün Bayraklı'daki 24 mahallemizin muhtarıyla bir araya geldik ve 24 mahalledeki afet koordinasyon çadırı kuruyoruz. Mahallelimizin, vatandaşımızın ne ihtiyacı, talebi varsa valilik üzerinden koordinasyonu yürütüyoruz. Talepleri aldık ve eksikleri gidermek adına çalışmayı sürdürüyorlar. Bu koordinasyon, birlik-beraberlik önemli. Her depremde vatandaşımızla beraber olmak suretiyle yaralarımızı hızlı sardık. Yıkılmış veya yıkılacak binada eşyalarını alamayan vatandaşlara 30 bin TL eşya yardımı yapılacak. Ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara da evlerinde oturamayacaklarsa 5 bin lira taşınma ve kira yardımı vereceğiz. Seferihisar esnafımızla bir araya geldik, hasar tespit çalışmalarımızı yaptık. 15 milyon (TL) civarında esnafımızın hasarı var. Valilik bünyesinde vakıf üzerinden Aile Bakanlığımızın desteğiyle ödemelere başlanacak. Zarar durumuna göre oransal olarak Valilik esnafımıza yardımları yapacak. Amacımız enkaz altındaki vatandaşlarımızı hızlı bir şekilde kurtarmak, tek önceliğimiz budur. Rıza Bey'in apartmanın yanındaki 2 apartmanın hasar tespit çalışmaları yapıldı ve ikisi de ağır hasarlı, yıkılma riski statüsünde. Bu binaları sürekli takip ediyoruz ki arama kurtarma faaliyeti yapan arkadaşlarımıza bir zarar gelmesin." dedi.

Birlik Çağrısı

Bakanı Kurum yıkılan binalar için riskli bina başvurusu yapıldığı iddiaları hakkında "Bugün bunları konuşmanın, tartışmanın zamanı değil. Vatandaşlarımız enkaz altında yavrularını bekliyorlar, benim çalışma arkadaşımın burada çocuğu var. Bizim odaklanmamız gereken konu bunlardır. Herkesten istirham ediyorum birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar koruyalım. Bunun siyaseti, davası, polemiği olmaz" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@