DOLAR
32,51 -0.11
EURO
34,98 +0.38
ALTIN
2.430,27 +0.29
BIST
9.801 +0.82
BITCOIN
63.380 -4.69
12

Avrupa ülkeleri tekrardan sokağa çıkma yasağı ilan ediyor

Covid-19 salgının ikinci dalgasının yaşandığı Avrupa'da ülkeler teker teker sokağa çıkma yasağı ilan ediyor.

GÜNLÜK MEVZULAR 29.10.2020, 15:16
Avrupa ülkeleri tekrardan sokağa çıkma yasağı ilan ediyor

Koronavirüs'ün ikinci dalgası insanlar için büyük risk taşıyor. Tüm dünyada vaka sayılarının tekrar tırmanışa geçmesi, ölüm rakamlarının artması gibi etmenler, ülkelerin tekrardan sokağa çıkma yasaklarını uygulaması düşüncesini güçlendirdi. Bu düşünce kapsamında hareket eden ilk ülke Fransa oldu. Tekrardan sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı bu Cuma'dan itibaren uygulanacak.

Fransa'da yaşayanlar önümüzdeki Cuma gününden itibaren yalnızca iş ya da sağlık sorunları nedeniyle evlerinden çıkabilecekler.  Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın "birincisinden daha zor olacağı şüphe götürmeyen ikinci bir dalga altında ezilme" riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Almanya ise ulusal karantina önlemleri getirdi. Kapsamlı sokağa çıkma yasağı getirmeyen Almanya hükümeti, bazı topluluk alanlarını kapatma kararı aldı.

Başbakan Angela Merkel, Pazartesi gününden itibaren restoranlar, barlar, spor salonları ve tiyatroların bir ay boyunca kapatılacağını açıkladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "İkinci dalganın derinliklerindeyiz" dedi. "Bence bu yılki Noel farklı bir Noel olacak."

Avrupa'nın başka yerlerinde durum ne?

Tüm Avrupa'da vakalar hızla artarken ülkelerin bazıları şimdilik sokağa çıkma yasağı uygulamak yerine önlemler alıyor. Virüsün birinci dalga döneminde en çok vakanın bulunduğu İtalya 1 aylık önlem paketi açıkladı.

Ülkedeki tüm barlar ve restoranlar saat 18: 00'de kapılarını kapatacak, bu saatten sonra sadece paket servisi sağlayabilecek.

Spor salonları, yüzme havuzları, tiyatrolar ve sinemalar kapanmak zorunda, ancak müzeler açık kalacak. Düğün, vaftiz ve cenaze için toplanmalar da yasaklandı.

Okullar ve işyerleri kapanmıyor ancak birçok ortaokul uzaktan eğitime geçecek.

İspanya ise bazı saatler arasında sokağa çıkma yasağı uyguluyor. Ülkede yaşayan insanlar 23.00 ile 06.00 arasında sokağa çıkamıyor. 

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne göre Çekya, 14 gün içinde 100.000 kişi başına 1.448 vaka ile kıtadaki en kötü vaka oranına sahip ülke. Çekya da kısmi sokağa çıkma kısıtlamaları getirdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@