DOLAR
32,55 +0.15
EURO
34,98 -0.17
ALTIN
2.438,39 +0.09
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
64.232 -0.4
12

"Avrupa Birliği, Türkiye'yi kendinden uzaklaştırmayı bırakmalı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, 12. Büyükelçiler Konferansı'nda önemli açıklamalar yaptı.

GÜNLÜK MEVZULAR 09.11.2020, 16:56 09.11.2020, 17:10
"Avrupa Birliği, Türkiye'yi kendinden uzaklaştırmayı bırakmalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyük Elçiler Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin avantajları salgınla mücadelede işe yaradı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya genelinde üstü örtülen gerçeklerin salgın sayesinde günyüzüne çıktığını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği avantajları en verimli şekilde kullanarak süreci yönettik. Sadece sınırlar içinde değil, yurt dışında bulunan insanlarımızı da sahipsiz, çaresiz bırakmadık. Sizlerin ve ekiplerinizin olağanüstü çabalarıyla, yurt dışında zor durumda kalan vatandaşlarımıza devletimizin yardım elini uzattık. 141 ülkeden 100 binden fazla vatandaşımızı ailesiyle buluşturduk. 155 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa tıbbi yardımda bulunduk." ifadelerinde bulundu.

Büyükelçilere teşekkür eden Erdoğan, "Bayrağımızın dalgalandığı 248 yurt dışı temsilcimizi sığınılacak güvenli bir liman kıldığınız için her birinizi tebrik ediyorum Mücadelemiz henüz bitmiş değil. Hastalığın bir süre daha bizimle olacağı anlaşılıyor. Salgında hasta ve vefat sayıları ürkütücü boyutlara ulaştı. İnşallah bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğimize de inanıyorum. Salgınla birlikte dünyanın yeni bir yol ayrımına geldiğini görüyoruz. Uluslararası kuruluşlar yeni dönemi okumakta çaresiz kalıyor. Haklı yerine güçlüyü, çoğunluk yerine bir avuç azınlığı, fakir yerine zengini koruyan mevcut küresel sistemin devam etmesi mümkün değildir." dedi.

Pandemide 'TAMAM' sloganı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandeminin ürkütücü boyutlara ulaştığını vurgulayarak "Bu dönemi de kendi özgün politikalarımızla yönetmeye çalışıyoruz. Karamsarlığa kapılmadan, dengeli, uygulanabilir anlayışla hareket ediyoruz. 'TAMAM' diye sloganlaştırdığımız Temizlik-Maske-Mesafe kurallarına riayet ederek bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğiz." dedi.

Ayrıca "Ülkemize ve milletimize yeni pişmanlıklar yaratmamakta kararlıyız. Ülkemizin, yeni dönemin kurucu iradelerinden biri olması için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği stratejik körlük yaşıyor

Avrupa Birliği'nin, Türkiye'yi kendinden uzaklaştıran stratejik körlükten bir an önce kurtulmasını ümit ediyoruz.

Türkiye'nin sınır dışı ettiği yabancı terörist savaşçıların yurt dışında elini kolunu sallayarak eylem yapmasını anlayamıyoruz. PKK terörü tarafından şehit edilen onlarca öğretmenimiz için en ufak üzüntü beyan etmeyenlerin, YPG'nin elebaşılarını kırmızı halılarla saraylarda ağırlayanların, bizim tavrımızı sorgulamasının hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@