DOLAR
32,60 +0.39
EURO
34,77 +0.08
ALTIN
2.500,64 +0.65
BIST
9.454 -0.74
BITCOIN
64.950 +5.87
12

AK Parti'den Başarır'a tepki

AK Parti cephesi, CHP'li Mahir Başarır'ın sözlerine tepki gösterdi.

GÜNLÜK MEVZULAR 29.11.2020, 12:58
AK Parti'den Başarır'a tepki

CHP'li Ali Mahir Başarır, Habertürk TV'de yayınlanan "Gerçek Fikrin Ne" programında, Sakarya'daki tank-palet fabrikasının Katarlı şirkete verilmesi hakkında söylediği "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. 20 milyon dolara satıldığı söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış" sözleri AK Parti tarafından tepkiyle karşılandı.

Başarır, Twitter hesabından yaptığı paylaşım da ise "Bizler Sakarya’da Şanlı Ordumuzun Tank Palet Fabrikası’nın satılmaması için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyduk! 'Tank Palet Vatandır' satılamaz dedik! Bugün yine aynısını söylüyorum! Tank Palet Fabrikası satılamaz bu ülkenin ordusudur, Türk Ordusu bu ülkenin namusudur" dedi.

AK Parti'den Başarıra Tepki

AK Partili Çelik bu sözlere tepki göstererek "Kahraman Türk Ordusu hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı şiddetle kınıyoruz. 'Türk Ordusu satılmış' diyen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor. CHP yöneticileri öğretmelerimizden askerlerimize kadar tüm değerlerimizi saygısız bir dille hedef alıyor. Bu zihniyete karşı en güçlü cevabı vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kahraman Türk Ordusuna dışardan ve içerden yöneltilen her türlü saygısızlığı mahkum ediyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Geçmişte askeri vesayeti arkalarına alarak iktidar olanlar bugün milletin hizmetinde olan Türk Ordusuna dil uzatıyor. Bu çirkin dili reddediyor ve şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru için kahramanca mücadele eden ordumuza desteğimiz tamdır" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@