DOLAR
32,59 +0.35
EURO
34,81 +0.19
ALTIN
2.499,69 +0.61
BIST
9.454 -0.74
BITCOIN
64.575 +4.71
12

"İranlı nükleer bilimciyi öldürdüğümüz için dünya teşekkür etmeli"

New York Times gazetesine konuşan İsrailli üst düzey bir yetkili, "İranlı nükleer bilimcinin ölmesinden sonra dünyanın teşekkür etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK MEVZULAR 29.11.2020, 14:43
"İranlı nükleer bilimciyi öldürdüğümüz için dünya teşekkür etmeli"

İran'da planlanan nükleer programın başındaki isim olan Muhsin Fahrizade'nin Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybetmesinden sonra, İran hükümeti İsrail'i hedef göstermişti.

New York Times gazetesi yıllardır Fahrizade'nin takip edilmesinden sorumlu İsrailli bir yetkiliden görüş aldı. Adını vermek istemeyen yetkili" İsrail ihtiyaç olduğu üzere İran'ın nükleer programına karşı harekete geçmeye devam edecek.İran'ın baş nükleer bilimcisini öldürdüğümüz için dünya bize teşekkür etmeli." ifadelerini kullandı.

Eski CIA görevlisi Bruce Riedel ise operasyonun 'eşi benzeri görülmemiş' olduğunu niteleyerek, İranlıların etkin şekilde mücade edemeyeceğini savundu.

Kaynağın çoğu İran araştırmalarına aktarıldı

Ayrıca Riedel, İsrail istihbarat servislerinin bütçelerinin çoğunu İran araştırmalarına aktardığı için başarının geldiğini belirtti.

Riedel, İsrail nüfusu içinde anadili Farsça olanları etkin şekilde kullanarak İran içinde insanlar üzerinden haber alma ağı kurduğunu ve İran'ın komşusu Azerbaycan'da operasyon üsleri kurduğunu açıkladı. 

Eski CİA yetkilisi "Fahrizade'nin İsrail'e isnat edilen son cinayetten sekiz yıl sonra suikasta kurban gitmesi oyunda yeni bir şeylerin dönmekte olduğunu veya yaklaştığını gösteriyor" dedi ve İsrail'in bu son operasyonu değil diye de ekledi.

Netanyahu'dan Biden'a mesaj

Gerçekleşen suikast Joe Biden'ın İran ile Nükleer Anlaşma imzalanması sıcak bakması ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İran ile ABD'nin anlaşma imzalanmasına karşı çıkması sonucu, Netanyahu'nun Biden'a mesajı olarak yorumlandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@