DOLAR
32,45 -0.15
EURO
34,83 -0.66
ALTIN
2.439,70 +0.14
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
63.000 -1.2
12

Uzun namluyla meydan okumuşlar!

Diyarbakır'da, 9 kişinin hayatını kaybettiği, "200 dönümlük arazi kavgası"yla ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. İki aile arasında daha önce taciz ateşine varan tartışmalar yaşandığı ileri sürüldü.

Gündem 16.06.2023, 14:00
Uzun namluyla meydan okumuşlar!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Taş ve Alyamaç aileleri arasında 200 dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 9 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralanmıştı.

Ölenlerin kimlikleri belli oldu

Uzun namlulu otomatik silahların kullanıldığı çatışmada yaşamını yitiren 9 kişinin kimliği belli oldu.

Taş Ailesi'nden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş; Alyamaç Ailesi'nden de Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetti. Alyamaç ailesinden M.A. ve A.A.'nın hastanedeki tedavisi ise sürüyor.

Uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açmışlar

Öte yandan, iki aile arasında daha önce taciz ateşine varan tartışmalar yaşandığı ileri sürüldü. Bir süre önce de Kırsal Serçeler Mahallesi’nde çekilen görüntülerde, kimin tarafından ateşlendiği bilinmeyen ve uzun süren silah sesleri cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Otopsi işlemleri devam ediyor

Olayda yaşamını yitirenlerin otopsi işlemleri Adli Tıp Kurumu’nda devam ederken, polis kurum önünde önlem aldı. Köyde ateşe verilen ekinlerin ise söndürüldüğü, geniş güvenlik önleminin sürdüğü öğrenildi.

Arazi kavgasıyla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alınırken, 13 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Tarafların yakınları yeniden çatıştı

Öte yandan kavgayla ilgili olarak ortaya yeni detaylar çıkmaya başladı. Taraflar arasında sabah saatlerinde yangın çıkan buğday tarlasında silahlı kavga çıktığı, ihbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekiplerinin sevk edildiği belirtildi. Sağlık ekibi yaralılara, itfaiye ekibi ise yangına müdahale ederken, jandarmanın da güvenlik önlemi aldığı sırada, olayı duyan tarafların yakınlarının bölgeye geldiği ve yeniden çatışma çıktığı ortaya çıktı.

Ekipler çatışmanın arasında kalmış

Ekiplerin çatışmanın ortasında kaldığı, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeden uzaklaşırken, jandarmanın müdahalede yetersiz kaldığı ifade edildi. Yine çatışmanın ortasında kalan bir biçerdöver operatörü de kaçarken itfaiye aracına çarptı. Operatör, itfaiye aracına girerek kurtulurken, bölgeye takviye jandarma ekiplerinin gelmesiyle olayın sonlandığı ifade edildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14

Gelişmelerden Haberdar Olun

@