DOLAR
32,57 +0.09
EURO
35,06 +0.38
ALTIN
2.427,03 +0.16
BIST
9.722 +0.80
BITCOIN
64.288 -3.03
12

Taksim'e yürümek isteyen gruba gözaltı!

Tam kapanma dönemine denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'de polis tarafından özel güvenlik önlemleri alındı. Önlemlere rağmen Taksim Meydanı'na yürümek isteyen eylemcilere polis tarafından müdahale edildi. Mecidiyeköy ve Tarlabaşı'nda gözaltılar oldu

Gündem 01.05.2021, 11:58
Taksim'e yürümek isteyen gruba gözaltı!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı ile Gezi Parkı polis barikatlarıyla çevrelendi ve anıtın bulunduğu alan yaya trafiğine kapatıldı.

Gözetim noktaları oluşturuldu

Park ve çevresinde polis ekiplerine ait gözetim ve nöbet noktaları oluşturuldu. Çevik kuvvet ekipleri meydan ve çevresine konuşlandırıldı.

Bazı metro istasyonları kapatıldı

Bunun yanı sıra meydan ve çevresi K-9 bomba arama köpekleri tarafından kontrol edildi. Öte yandan M2 Yenikapı-Hacıosman metro istasyonunun Taksim, Şişhane ve Osmanbey istasyonları kapatıldı.

Mecidiyeköy'de 20 gözaltı

İlk olarak Mecidiyeköy'de toplanan bir grup Taksim'e yürümek istedi.

Polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Gruptaki yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

Taksim'e yürümek istediler

Bir başka grup ise Tarlabaşı'ndan Taksim'e gitmeye çalıştı.

Ancak bu gruptakiler de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polisin Taksim ve çevresinde önlemleri sürüyor.

Beşiktaş'ta bir gruba müdahale

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda toplanan bir grup Taksim'e çıkmak istedi. Grubun önü Beşiktaş'ta polis tarafından kesildi. Polis göstericilere dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Taksim'e çıkmakta direnen göstericilere müdahale edildi. Gözaltına alınan göstericiler polis merkezine götürüldü. Galatasaray Meydanı'nda da Taksim'e çıkmaya çalışan başka bir grubun gözaltına alındığı öğrenildi.

Altun'dan 1 Mayıs mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Altun, "Emek ve alın teri kutsaldır. İşçilerimiz, emek ve alın teriyle ülkemizi geleceğe emin adımlarla taşıyor. Bugüne kadar tüm gücümüzle işçi kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da onların yanında olmaya devam edeceğiz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Hak-iş'ten 1 Mayıs açıklaması

Sabah saatlerinde, HAK-İŞ Konfederasyonu, Kazancı yokuşuna karanfil bıraktıktan sonra Taksim meydanına gelip Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Törene sokağa çıkma kısıtlaması kararı nedeniyle az sayıda kişi katıldı.

Pandemi nedeniyle yaşanılan zorlukların kısa zamanda bitmesini umut ettiklerin ifade eden Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, "Hak-iş olarak bir taraftan emekçilerin sorunlarını sıralarken ömür taraftan ülkemizin dayanışmasını birliğinin ve bütünlüğünün de altını çiziyoruz” dedi.

"İşten çıkarmalar devam ediyor"

HAK-İŞ'in ardından ikinci olarak TÜRK-İŞ, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Törende konuşan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, "Özellikle sağlık çalışanlarına TÜRK-İŞ topluluğu olarak, canı gönülden teşekkür ediyorum. En tepesinden en sonuna kadar bütün yetkililere. Sayın Cumhurbaşkanı 30 Haziran’a kadar işten çıkarımı uzattı. Bunu kötüye kullanan iş verenlerimiz hala devam ediyor" dedi.

Kazancı yokuşuna çiçek bıraktı

Ardından Kazancı yokuşuna çiçek bırakan Atalay, burada yaptığı açıklamada, "42 yıl evvel burada arkadaşlarımızı katlettiler. Aradan 42 yıl geçti. Hala bunları kim yaptı faili meçhul devam ediyor. Onu kim kurguladıysa sisteme aldıysa 15 Temmuz’u da onlar sisteme aldı. Yani bunlar ortaya çıkarmadan bunlar bu ülkeye zarar vermeye devam edecekler. Onun için sağımıza solumuza dikkatli bakmak lazım. Bunlar 100 senedir var. Var olmaya devam edecekler. Bu ülkenin altı da vatan üstü de vatan” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10

Gelişmelerden Haberdar Olun

@