DOLAR
32,37 +0.13
EURO
35,19 -0.08
ALTIN
2.324,84 +0.19
BIST
9.080 +3.10
BITCOIN
70.940 +2.61
12

Şentop’tan önemli yeni anayasa mesajı

Meclis Başkanı Şentop, ” Yeni bir anayasa yapılmasına yönelik tartışmayı Türkiye’de genişleterek desteklememiz lazım. Önümüzdeki günlerde bu tartışmanın daha da yoğunlaşacağını ümit ediyorum.” dedi.

Gündem 02.04.2021, 18:30
Şentop’tan önemli yeni anayasa mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul’da “100. Yıl Perspektifiyle 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu ve Milli Egemenlik Sempozyumu”nun açılış konuşmasında yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şentop, “Adı konmamış bir anayasa tartışması zaten yaşıyoruz. Hükümet sistemi bağlamındaki tartışmalar, kimse adını söylemiyor ama esasen anayasa tartışmasıdır.” ifadelerini kullandı.

‘Manipülatif değerlendirmeler’

TBMM Başkanı Şentop, Güvenlik soruşturması kanun teklifindeki oylama hakkında, ” ‘Bu Meclis’e darbedir’ diye yapılan değerlendirmeler tamamen cahilce, manipülatif değerlendirmeler.” dedi.

Şentop, “Bir oylama yapılmıştır. Bunun yanlış, önemli bir yanlışlık içerdiğine dair nitekim iç tüzük çerçevesinde görüntüler incelendi. Buna dair karar başkanlık divanında verildi. Genel Kurul’da doğru bulundu. Bunun üzerine oylama yenilendi. Bu ilk defa olmuş bir şey mi? Hayır.” ifadelerini kullandı.

Şentop, “TBMM’de bir kanunun oylanmasıyla ilgili sorun yaşandı. Oylamada oturumu yöneten meclis başkanvekilinin ‘yeterli sayıda kabul olmadığı için kanun teklifinin reddedildiğine’ dair açıklaması oldu. Dün oylama tekrar edildi, maddelere geçilme kararı alındı. Burada bunu değerlendiren bazı kişilerin, yapılanın yanlış olduğu yönünde ifadeleri var. Bunların bütünü cehalet mahsulü ifadelerdir. Meclis başkanının genel kurulun işleyişiyle ilgili tek ve kendisine mahsus yetkisi vardır.” dedi.

TBMM Başkanı Şentop, “Bütünüyle yeni bir anayasa yapılmasına yönelik tartışmayı Türkiye’de genişleterek desteklememiz lazım. Önümüzdeki günlerde bu tartışmanın daha da yoğunlaşacağını ümit ediyorum. Sadece birtakım slogan ve ilkeler düzeyinde bir tartışma, Türkiye’yi ileriye taşımaz.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@