DOLAR
32,52 +0.21
EURO
34,85 +0.34
ALTIN
2.488,17 +1.05
BIST
9.547 +0.17
BITCOIN
61.851 -2.22
12

Resmi Gazete'de yayımlandı: 2 ilin sınırı değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan kararla iki ilin sınırı değişti. Bu kapsamda Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Şenyayla bölgesi Muş'a bağlandı. Giresun'un Bulancak ilçesi ile Ordu'nun Kabadüz ilçesi arasındaki il sınırı da yeniden belirlendi. Ayrıca 15 bölge de kesin korunacak hassas alana dönüştürüldü

Gündem 21.03.2021, 16:00
Resmi Gazete'de yayımlandı: 2 ilin sınırı değişti

İki ilin sınırlarında yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yer aldı. Bu kapsamda Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Şenyayla bölgesi Muş'a bağlandı. Kararda, şu ifadelere yer verildi:

“Diyarbakır ili, Kulp ilçesi, Alaca Mahallesi'nde Şenyayla olarak bilinen, Muş-Diyarbakır il sınırı olan Berroşk Komları, Gencuk ve Misur derelerinin kesişim noktasından Billur Deresi'ni takiben Pizar Tepe, 2047 rakımlı Kartal Tepe, Seğla Tepe, Gelyememi Deresi, Vorikamera Tepe güney eteklerinden Muhammetemin Deresi'nden Orta Deresi'nin dere yatağını takiben Murat Nehri ile birleştiği yer arasında kalan bölgenin Muş iline bağlanmasına 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 2’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Giresun ve Ordu sınırı da değişti

Giresun’un Bulancak ilçesi Aydındere Belediyesi ile Ordu’nun Kabadüz ilçesi Yokuşdibi Mahallesi arasındaki il sınırı da yeniden belirlendi. Resmi Gazete'de yer alan kararda şu ifadelere yer verildi:

"3 bin 107 metre rakımlı Karagöl Tepesi’nden başlayarak 2244 metre rakımlı Çakmaklı Tepe’ye, buradan kuzey istikametindeki Öküzkaya Tepesi’nde, aynı istikameti takiben Yaşlıyurt Tepesi’nin doğu eteğinden, Oyuk Deresi gözünü takiben Mekteptaşı Tepesi’nin batısına, buradan kuzey istikametini takiben Taşbaşı Tepesi’ne, Taşbaşı Tepesi’nden 2149 metre rakımlı Keltepe’ye, Keltepe’den kuzey batı yönündeki Uzuncaen Tepesi’ne, aynı yönü takiben Olukbaşı Tepesi’ne, Olukbaşı Tepesi’nden Dikmetaş Mezarlığı’na, buradan kuzey batı istikametinde devam eden Semen Deresi boyunca Sinanlı Deresi ile birleşen köprüye, buradan Sinanlı Deresi’nin devamı olan Semen Deresini takip ederek Semen Deresi’nin Molla Hüseyin Deresi ile birleşen yerde bulunan Cinni Değirmeni’ne birleşen hat olarak tespit edilmiştir."

15 bölge 'kesin korunacak hassas alana dönüştürüldü

Öte yandan 15 bölge daha kesin korunacak hassas alana dönüştürüldü. Buna göre Antalya, Isparta, Nevşehir, Van, Kırşehir ve Balıkesir'de 'kesin korunacak hassas alan' ilan edilen bölgeler şöyle sıralandı:

Antalya'nın Serik ilçesindeki Kumköymevkii Deniz Kaplumbağaları Üreme Alanı.

Antalya'nın Kumluca ilçesi Tekirova Adrasan Gelidonya Burnu arası.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Yalnız Adası ile Marmara ilçesindeki 2 nolu Marmara Adası Bedalan mevkii ve Marmara Adası-Saraylar mevkiindeki 4, 5 ve 6 nolu mevkiler.

Isparta'nın Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç ilçeleri sınırındaki Beyşehir Gölü ve Pınargözü Mağarası.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesindeki Tatlarin Kasabası

Van'ın Çatak ilçesindeki (Beyazsu) Ganisipi Şelalesi.

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Direk Gölü ile Ulukışla ilçesindeki Meydan Yaylası.

Kırşehir'in Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü ile Obruk Köyü.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01

Gelişmelerden Haberdar Olun

@