DOLAR
32,46 -0.12
EURO
34,77 -0.63
ALTIN
2.439,69 +0.14
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
63.768 -1.71
12

Meteoroloji’den uyarı!

Meteoroloji’nin hava durumu raporuna göre tüm Türkiye soğuk havanın etkisi altına girdi. Bugün tüm yurtta, sağanak yağmur ve kar yağışı etkili olacak.

Gündem 11.03.2021, 10:56
Meteoroloji’den uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 11 Mart hava tahmin raporuna göre, Türkiye’de bugün tabiri caizse “tek günlük kış” yaşanacak. Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşüp kara ve yağmura teslim olacak.

11 Mart hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin (Mersin dışında) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Ege, Marmara’nın doğusunun yüksekleri ve İç Anadolu’nun kuzeyi’nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Habertürk’te yer alan habere göre yağışların Marmara’nın Güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Antalya’nın doğu ilçeleri Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Elazığ, Erzincan, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Muş, Ağrı, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Kar etkili geldi

Doğu kesimlerde görülecek kar yağışlarının; Tunceli ve Erzincan illerinin yüksek kesimleri ile Erzurum, Ağrı, Kars, Hakkari, Van’ın kuzey kesimleri ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm),yüksek kesimlerde yer yer yoğun (20-40 cm) olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sel ve su baskınlarına aman dikkat!

Yağışların Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Antalya’nın doğu ilçeleri ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Hatay’ın batı kesimleri ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli(20-50 mm) olaması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı( sel,su baskını, Ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli ulunmalıdır.

Çığ uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Fırtına nefes aldırmayacak!

Rüzgarın kuzeyli yönlerden Marmara, Doğu Karadeniz, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Anadolu’nun batısında fırtına (60-80 km/s),Akdenizde tam fırtına (70-100 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@