DOLAR
32,51 -0.09
EURO
34,98 +0.34
ALTIN
2.432,80 +0.40
BIST
9.794 +0.74
BITCOIN
63.853 -4.05
12

Maskeler ne zaman çıkacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada korona virüs salgınıyla mücadelede aşılama ile ilgili “Maskeler ne zaman çıkarılacak?” sorusunu cevapladı.

Gündem 01.06.2021, 16:12
Maskeler ne zaman çıkacak?

Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplarken, yaygın aşılama ile toplumsal bağışıklığın kazanılması ve bu sayede Eylül ayı sonrasına doğru normalleşmenin hedeflendiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Koca aşılamanın Haziran ayı ile birlikte hız kazanacağının altını çizerek, “Pandemiyi gündemimizden çıkaracağız demiştim, 2 metre mesafede maskeleri çıkarıyoruz. Aşılanmayla birlikte toplumsal bağışıklık kazanılacak. Yaygın aşılamayı yapmadıkça maske çıkarmayı önermiyoruz. Toplumsal bağışıklık olduktan sonra bu durum olabilir. Aşılama bitmedikçe kişisel tedbirlerin geride kalmasını beklemiyoruz. Aşılamayla birlikte Eylül ayında normal hayata dönebiliriz. Sahilde 2 metre mesafeyi koruyorsanız takmayın. Nasıl bulaştığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yerli aşı Eylül ayında kullanıma girecek

Sözleşmelere göre aşıların zamanında gelmesi durumunda, yaygın aşılama ile birlikte normalleşmeye adım adım geçilebileceğinin altını çizen Bakan Koca, “Bugün için 12 milyon ihracat izni alındığını söyledi Uğur hoca. Bu hafta itibariyle yollanmaya başlanacak, gelecek hafta sonuna kadar da tamamlanacak. 30 milyon doz aşı gelirse haziran sonu 20 yaşa kadar ineriz. Her şey yolunda giderse yerli aşının Eylül ayında kullanıma girmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Eylül ayından sonra maskelere veda edilebilir

Eylül ayından itibaren toplumsal bağışıklığın sağlanması ile maskelerin de çıkarılabileceğini kaydeden Koca, “Birçok kimse yine maske takmak isteyecek. Özellikle birçok enfeksiyondan koruduğunu biliyoruz; ama bu tamamen kişisel bir tercihle söz konusu olacak. Şimdi de 2 metre mesafeyi koruyabiliyorsanız sahilde takmanız gerekmez. Ama evdesiniz, 2 metreyi koruyamıyorsunuz o zaman takmanız gerekecek” dedi

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@