DOLAR
32,32 +0.21
EURO
35,12 -0.04
ALTIN
2.295,76 +0.80
BIST
9.052 +2.79
BITCOIN
71.100 +1.21
12

'Kesik baş' cinayetinde gelişme!

Zonguldak'ta, 70 yaşındaki Mustafa Keleş´in başının baltayla kesilerek öldürülmesine ilişkin 9 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, mahkeme heyeti, tutuklu tek sanık olan kardeşi 64 yaşındaki İbrahim Keleş´in somut delil bulunmaması ve sağlık durumu nedeniyle tahliyesine, diğerlerinin ise adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi.

Gündem 18.05.2023, 11:39
'Kesik baş' cinayetinde gelişme!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Dursunlar köyünde, 21 Kasım 2021´de emekli maden işçisi olan Mustafa Keleş'in (70) ormanda başsız cesedi bulundu.

Kesilen baş 1 gün sonra bulundu

Keleş'in baltayla kesilen başı ise 1 gün sonra ormandaki çukurda çıktı. Cinayetle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında jandarma, bazı şüpheliler ve yakınlarının parmak izleriyle DNA örneklerini alıp, Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Kardeşi ve 11 kişi serbest bırakıldı

Derinleştirilen soruşturmada, geçen yıl mayıs ayında adliyeye sevk edilen Mustafa Keleş'in kardeşi İbrahim Keleş ile 11 kişi serbest bırakıldı. Jandarma ekipleri, ormanda ve İbrahim Keleş´in evinin foseptiğinde cinayette kullanılan baltayı yer altı termal ve manyetik görüntüleme cihazıyla aradı, ancak sonuç alamadı.

Kardeşi tutuklandı

Sedat A. imzasını taşıyan ve 15 kadar isim barındıran ancak İbrahim Keleş tarafından yazıldığı tespit edilen, "Vahşice baltayla kestiğim Mustafa Keleş´i öldürdük´ ifadeleri bulunan notlar tarla ve jandarma karakoluna bırakıldı. Dosyaya eklenen yeni delillerle birlikte İbrahim Keleş, tutuklandı.

Ağır müebbet talebiyle dava açıldı

Cinayetle ilgili 8´i tutuksuz, 9 kişi hakkında `Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme´ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

Tüm sanıklar suçlamaları reddetti

`Kesik baş´ cinayeti olarak anılan olayın Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki ilk duruşması görüldü. Duruşma, 2 gün sürdü. Tutuklu sanık İbrahim Keleş, tutuksuz yargılanan eşi F.K., Cihan T., Ender T., İlyas A., Mevlüt T., Sedat A., Serkan T. ve Soner T. ile öldürülen Mustafa Keleş´in 5 çocuğu ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada, 9 sanık ile 5 tanık olmak üzere toplam 14 kişi dinlendi. Tüm sanıklar suçlamaları reddetti.

Kardeşi de tahliye edildi

Mahkeme heyeti, tutuklu tek sanık olan 64 yaşındaki İbrahim Keleş´in somut delil bulunmaması ve sağlık durumu nedeniyle tahliyesine, diğerlerinin ise adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@