DOLAR
32,45 -0.15
EURO
34,83 -0.66
ALTIN
2.439,70 +0.14
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
63.449 -2.08
12

Kazdağları'nda mahsur kalan askerlere ve belediye personeline ulaşıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı'nda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 17 askeri personel ve 4 kişilik belediye ekibine ulaşıldı

Gündem 09.02.2022, 14:44
Kazdağları'nda mahsur kalan askerlere ve belediye personeline ulaşıldı

Vali Hasan Şıldak, Kazdağı Milli Parkı sınırları içinde Sarıkız Tepesi mevkisinde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığında görevli askeri personeli taşıyan 3 araç ile yolu açma çalışması yürütülen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kalmasının ardından ekipleri koordine etti.

Milli parkın Sarıkız bölgesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Vali Hasan Şıldak, mahsur kalanların durumunun iyi olduğunu belirterek, "Az bir mesafemiz kaldı. İnşallah kısa süre içerisinde sağlıklı haberler alacağız" demişti.

Bölgedeki son durumu aktaran Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, mahsur kalan askerler ile belediye personelinin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etmişti.

Vali Hasan Şıldak sabah saatlerinde kurtarma çalışmalarına ilişkin olarak şu bilgileri vermişti: "Çalışmalar, gece boyu aralıksız devam etti. Hava ne kadar aşağıda iyi görünse de yukarıdaki hava, bir o kadar kötü. Hala kötü şartlar devam ediyor.

Makinelerimiz çalışıyor, bir taraftan da havadan Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterle keşif uçuşu yapıldı. Hava imkanları ile almaya çalışıyorlar. Biz de yerden çalışmalara devam ediyoruz. Az bir mesafemiz kaldı.

İnşallah kısa süre içerisinde sağlıklı haberler alacağız. Zaten kendileriyle irtibatımız sürekli devam ediyor. Araçları çalışır vaziyette.

Bursa'dan Snowtrack, karın üzerinde ilerleyebilen bir araç geldi. Bu aracı yukarıya sevk ettik. Kar üzerinden ilerleyerek, bir taraftan da bu imkanı kullanacağız, personeli o şekilde nakletmeyi deneyeceğiz.

Ayrıca yaya olarak da AFAD ve jandarma ekiplerinin arama- kurtarma ekiplerini yönlendirdik. Bu ekiplerin de yukarıya ulaşmasını bekliyoruz. Tabii yolda kar kaplı olduğu için paletli araçlar yavaş ilerliyor. Çıkış saatleri buluyor, zaman alıyor."

MSB’den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kazdağları’ndaki (Balıkesir) kar yağışı nedeniyle bölgede mahsur kalan personelimiz ve belediyenin yol açma ekipleri için hava şartlarının da müsait hâle gelmesiyle birlikte Hava Kuvvetlerimiz tarafından bir arama-kurtarma helikopteri görevlendirildi" denildi

16 saat sonra kurtarıldılar

Balıkesir'in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı'nda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün akşam mahsur kalan 17 askeri personel ve 4 kişilik belediye ekibine ulaşıldı.

Kazdağı Milli Parkı sınırları içinde Sarıkız Tepesi mevkisinde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığında görevli askeri personeli taşıyan 3 araç ile yolu açma çalışması yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kalmasının ardından kurtarma ekiplerini koordine eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, bu kişilere ulaşıldığı bilgisini sosyal medya hesabından duyurdu.

Vali Şıldak, "Kazdağları'nda yolda kalan personelimize ulaştık. Askeri personelimiz ve yol ekiplerimizi sağlıklı olarak naklediyoruz. Kurtarma çalışmalarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Jandarma, İlçe Belediyesi, DSİ, Sağlık başta olmak üzere kurumlarımıza teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14

Gelişmelerden Haberdar Olun

@