DOLAR
32,59 +0.35
EURO
34,87 +0.37
ALTIN
2.489,94 +0.22
BIST
9.692 +1.76
BITCOIN
64.410 +2.89
12

Kadın doktor dehşeti anlattı!

Doktor Bakar dehşet anlarını, "Masaya, duvara her yere vurdu beni. Üzerime oturdu ve boğmaya çalıştı. Nefes alamadığım için ölüyordum. Şikayetçi oldum" diye anlattı.

Gündem 23.02.2022, 23:01
Kadın doktor dehşeti anlattı!

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji polikliniğinde kan donduran bir olay meydana geldi.

Farklı bir ilaç yazmasını istedi

Henüz isim öğrenilemeyen kadın hasta, tedavi olmak için hastaneye gitti. Nöroloji uzmanı Doktor Ebru Ergin Bakar'a tedavi olan hasta, doktordan farklı bir ilaç yazmasını istedi.

Aralarında tartışma çıktı

Doktor Bakar, ilacı yazabilmesi için özel rapor alınması gerektiğini belirterek ilacı yazmadı. Bunun üzerine hasta ve doktor arasında tartışma çıktı.

Kafasını masaya ve duvara vurdu

Bu sırada kadın hasta, Doktor Bakar'ın kafasını masaya ve duvara vurdu. Hasta daha sonra da Bakar'ın boğazına ve yüzüne oturarak darp etmeye başladı. Doktor Bakar'ın imdadına ise hastane personeli yetişti. Bakar, çalıştığı hastanede tedavi altına alındı.

Dehşet anlarını anlattı

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yenimahalle Semt Polikliniği'nde meydana gelen olayda hasta Feray Y. tarafından darp edilen, Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar o dehşet anlarını da anlattı.

"Beni masaya, duvara vurdu"

Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Bakar, "Saldırgan bana bunu sistematik bir şekilde yaptı. Öyle 'Öfkeyle vurayım, saçını çekeyim' olayı değil bu. Aslında tartışmanın çıkabilecek önemli bir konusu da yoktu ki içeride zaten güvenlik vardı. Daha önceden de bize girişi hiç yapılmamış bir hastaydı.

"Psikiyatri raporu yanında değildi"

Psikiyatri ilacı yazdırmak istedi. Hastaya gerekli açıklamaları yaptım; fakat sonra bana 'Psikiyatri raporum var' dedi ama raporu yanında yoktu. Ben de raporu getirmesini istedim. Ardından eşiyle birlikte raporunu getirmek için odadan çıktılar. O arada da içerideki güvenlik dışarı çıktı. Bu da güvenliğin dışarı çıkmasını fırsat bilip içeri girip, beni darbetti" dedi.

"Üzerine oturdu boğmaya çalıştı"

Saldırı nedeniyle ciddi kafa travması yaşadığını anlatan Bakar, "Masaya, duvara her yere vurdu beni. 5 dakika boyunca saldırdı. Üzerime oturdu ve beni boğmaya çalıştı. Nefes alamadım. Nefes alamadığım için ölüyordum zaten. Kadını üzerimden kaldırdılar. Yüzümün, karnımın üzerine ayrı ayrı oturup durdu. Güvenlikleri çağırdıktan sonra da beni tehdit etti" diye konuştu.

Doktordan şikayetçi oldu

Olayın ardından Dr. Bakar ile Feray Y.'nin, hastane polisine, birbirlerinden şikayetçi oldukları öğrenildi. Doktor ve hastanın, soruşturma kapsamında savcılıkta ifade vereceği belirtildi.

Hastanın ifadesi de ortaya çıktı

Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alınan Feray Y., emniyette verdiği ifadede, migren ve fibromiyalji rahatsızlığı olduğunu bu rahatsızlıklarından ötürü düzenli olarak raporla alınan ilaçlar kullandığını belirtti.

Olay günü bu ilaçları temin etmek için Yenimahalle Semt Polikliniği'ne saat 10.50 randevusunu alarak gittiğini, Doktor Ebru Ergin Bakar'ın odasının önünde beklediğini anlatan Feray Y, şunları anlattı:

"Çabuk odamdan çık' diye bağırdı"

"Doktor odasının önünde bulunan ekranlar bozuk olduğu için kapıyı çaldım ancak kapı kilitli olunca danışmaya sordum. Doktorun çay içmek için odadan ayrıldığını söylediler. Yarım saat bekledim. Doktor hanımın geldiğini görünce, kapsının çalarak randevum olduğunu söyleyecektim ki doktor olan bu şahıs ne mesleğine ne de insanlığa uymayacak şekilde bağırıp 'Ne giriyorsun kim sana gir dedi, çabuk odamdan çık' diyerek bağırmaya başladı.

Halbuki ben odaya dahi girmemiştim, kapısının önünde duruyordum. Ancak doktor böyle bağırınca ani refleksle korkup hemen dışarı çıktım, sonra koridorda bulunan üzerinde doktor önlüğü bulunan bir şahıs, 'Her zamanki hali, onun sinirleri bozuk sen idare et' dedi."

Bilerek bekletti iddiası

Doktorun kapsında beklemeye devam ettiğini ileri süren Feray Y., Doktor Bakar'ın sırası gelmesine rağmen kendisinden sonra gelen 3 hastayı muayene ettiğini kendisini bilerek beklettiği kimse kalamayınca da mecburen kendisini içeri çağırdığını iddia etti.

"Doktor bana saldırdı"

Bakar'ın kendisine art niyetli davrandığını savunan Feray Y, şu beyanda bulundu: "Dışarda bekleyen eşimin yanına giderek, doktorun rapor istediğini herhangi bir eczaneden çıkartabileceğini söyledim. Eşim eczaneye gitti ben yine doktor hanımın kapısının önünde beklerken, kullandığım ilaçlarımı göstermek için ilaçlarımla birlikte odasına adım attım. Ancak tam ben masanın üzerine ilaçlarımı koyarken bana saldırdı. Benim ellerimin üzerini tutarak tırnaklarıyla çizdi. Kendisine doğru çekip suratımı da çizmek istemişti ki ben kendimi geri çekip elinden kurtuldum.

"Dengesini kaybedip sandalyesiyle düştü"

Bu esnada beni güçlü çektiği için geri geri dengesini kaybedip sandalyesiyle birlikte yere düştü. Sonra bağırmaya başladı. Bu esnada odada bulunan güvenlik görevlisi beni dışarı çıkardı. Polisler gelince birlikte karakola gittik, bana bağırıp çağıran üzerime saldırıp ellerimi yaralayan görevini yapmayan ve kötüye kullanan ayrıca beni aşağılayan doktordan şikayetçiyim."

Tutuklandı

Öte yandan şüpheli Feray Y. "kasten yaralama" suçundan tutuklanması talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Savcılığın sevk yazısında, şüphelinin ayrıca 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'na muhalefet ettiğine de işaret edildi. Şüpheli Feray Y., 3359 sayılı kanunun 12´nci maddesi gereğince `görevi başındaki doktoru kasten yaralama´ suçuyla tutuklandı.

Bakan koca: "yerleri hapistir"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayın ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca, yaptığı açıklamada, "Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nörolog bir arkadaşımız, görevinin gereği bir davranışı üzerine insanlık dışı şiddete maruz kalmıştır. Sağlık hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın. Şiddet suçlularını gözümüz uzun süreler görmeyecek. Yerleri hapistir" dedi.

Koca, tutuklama kararının ardından paylaştığı twitter mesajında da yargıya teşekkür etti.

"Şiddetin karşısında olacağız"

Saldırı sonrası Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası'ndan (HEKİM-SEN) açıklama yapıldı. HEKİM-SEN'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bugün, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Nöroloji doktorumuza karşı insanlık dışı hislerle yapılan saldırıyı kınıyoruz. Saldırganın eşinin 'kolluk kuvvetlerinde çalıştığını' belirterek 'bana bir şey olmaz' tavrı, sağlıkta şiddete cezasızlık algısının nereye vardığının en somut göstergesidir.

Şu an müşahede altında olan doktor hanım ile görüşülmüş olup her türlü desteğin HEKİM-SEN ailesi tarafından verileceği bildirilmiştir. Şiddet kimden gelirse gelsin, karşısında olacağımızı, hiçbir makam ve kişiden çekinmediğimizi, saldırganların cezalarını eksiksiz çekmeleri için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı duyuruyoruz."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@