DOLAR
32,48 -0.20
EURO
34,93 +0.27
ALTIN
2.435,80 +0.52
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
64.632 +0.42
12

Kabine toplanıyor! Kısıtlamalar kalkacak mı?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında, aşı çalışmaları, normalleşme de yeni adımlar başta olmak üzere ülke gündemindeki konuların masaya yatırılması bekleniyor.

Gündem 21.06.2021, 11:20
Kabine toplanıyor! Kısıtlamalar kalkacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak olan Kabine toplantısında, Kovid-19 ile mücadele, aşı çalışmaları, turizm sektörüne ilişkin gelişmeler başta olmak üzere ülke gündemindeki konular ele alınacak.

Pazar günleri süren kısıtlamanın kaldırılması ve hafta içi kısıtlama saatinin ileriye alınması da gündemde.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka, hasta, ağır hasta ve vefat sayıları, aşılama takviminde gelinen aşama ve yerli aşı geliştirme çalışmaları hakkında kabineye bilgi verecek.

Günlük vakalardaki düşüşe karşın aktif vaka sayısının yüksek olması ve turizm sezonunun başlaması nedeniyle bu ay sonuna kadar kısıtlamalarda geniş kapsamlı esneklik yapılması beklenmiyor.

“Pazar günü açılma söz konusu olabilir”

Kademeli normalleşme sürecine ilişkin TRT Haber’e konuşan, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da, şunları söyledi:

“İnsanlar dikkat ettiği takdirde pazar günü de açılma söz konusu olabilir. Akşam saatlerindeki kısıtlama 22.00 yerine 23.00’e alınabilir.

Bireysel önlemlere dikkat edip sırası gelenin aşı olduğu bir zaman dilimi yaşayabilirsek, hem temmuzda hem de güz döneminde toplumsal bağışıklığın sağlanması ile çok da iyi zamanlarımızın olabileceğine inanıyorum.

Dışarıda fiziksel mesafeye uyarsak, kapalı ortamlarda iyi havalandırılan ortamlarda maskesiz belli zaman dilimlerinde durmak mümkün olacaktır. Kalabalık AVM’ye, banka şubesine ya da hastanelerde maske takmak söz konusu olup onun dışındaki alanlarda maskesiz yaşamın olacağını düşünüyorum güz döneminde.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@