DOLAR
32,50 +0.08
EURO
34,78 -0.12
ALTIN
2.496,45 +0.48
BIST
9.693 +1.77
BITCOIN
63.999 +1.65
12

İbrahim Kalın’dan 15 Temmuz Açıklaması

15 Temmuz'un ardından Türkiye ivme kazanarak ilerliyor

Gündem 15.07.2020, 15:14 15.07.2020, 16:27
İbrahim Kalın’dan 15 Temmuz Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Günü sebebiyle açıklamalarda bulundu.

Kalın; “Dört yılın ardından Türkiye’nin demokrasisini ve özgürlüğünü korumak için tam anlamıyla bir kararlılık içinde” olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın FETÖ ile mücadele konusunda hukuk çerçevesinde, bağımsız mahkemeler huzurunda hesap sorma çalışmalarının titizlikle devam ettiğini dile getirdi.

Kalın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklama da ülkemizi ilgilendiren pek çok satır başlığına değindi, batılı ülkelerin FETÖ ile mücadele konusundaki desteklerinin yetersiz kaldığını ifade eden Kalın Türkiye’nin ise bu konu da büyük bir sınav verdiğini ve dört yıl içerisinde pek çok konuda ivme kazanarak ilerlediğini belirtti.

Fetö Amaçlarına Ulaşamamıştır

Emperyalist güçlerin taşeronluğunda din ve eğitim maskesi altında çalışan FETÖ’nün amaçlarına ulaşamadığı hain darbe girişiminin üstesinden Türkiye’nin güçlenerek çıktığını ifade eden Kalın; ülkemizin başına bir daha böyle bir musibet gelmemesi için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edecekleri” ifadelerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın; “FETÖ’cülerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesini hedef alan bir suikast girişiminde bulunduğunu Cumhurbaşkanlığı külliyesini ve TBMM’yi hedef aldıklarını ancak Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile halkımız darbe kalkışmasını engellemek için sokaklara çıkmış, üzerlerine F-16’lar, tanklar ve ağır silahlarla ateş açılmasına rağmen eşi görülmemiş bir direniş ve kahramanlık örneği göstererek, canları pahasına bu kanlı darbeyi püskürtmeyi başarmıştır. O gece 251 masum vatandaşımız darbecilerin hain kurşunlarıyla şehit edilmiş. 2 bin 194 vatandaşımız da gazi olmuştur. Bunları asla unutmayacağız unutturmayacağız.” sözlerini kaydetti.

Hain Darbe Girişiminin Ardından Türkiye Özellikle Savunma Alanında İvme Kazandı

İbrahim Kalın; “ FETÖ ile mücadele; hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlüklerin korunması öncelik alınarak devlet içerisindeki yapılanması deşifre edilip, mensupları hakkında adil yargılama zemininde kararlılıkla ve titizlikle devam edilmekte bağımsız mahkemeler huzurunda hesap sorulmaktadır.” ifadelerini kullandı. Kalın; “FETÖ’nün yurtdışında Türkiye aleyhine yürüttüğü çalışmaları sona erdirmek amacıyla devletin çalışmalarının devam ettiğini” dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın; FETÖ’nün darbe girişiminin bertaraf edilmesi ile birlikte ülkemizin özellikle savunma alanı olmak üzere pek çok alanda ivme kazanarak ilerlediğini ifade etti. Kalın; “içerden ve dışarıdan gelen her türlü terör saldırısına karşı ülkemizin mukavemet kabiliyeti gelişmiştir.” İfadeleri ile Türkiye’nin bütün terör örgütlerini karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

İbrahim Kalın; “15 Temmuz şehitlerimizi hürmetle, minnetle ve rahmetle yad ediyorum. Milli Birlik ve beraberliğimizin bir nişanesi olan 15 Temmuz ruhunun nesiller boyu daim olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@