DOLAR
32,32 +0.19
EURO
35,13 -0.04
ALTIN
2.280,24 +0.12
BIST
8.958 +1.72
BITCOIN
70.444 +1.25
12

Hulusi Akar’dan irtica iddialarına net cevap!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, muhalefetin “İrticaya Giriş İzni’ iddialarına ‘İrticaya yeşil ışık yaktığımız yorumu doğru değil” diye cevap verdi.

Gündem 25.03.2021, 18:25
Hulusi Akar’dan irtica iddialarına net cevap!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye’deki her türlü tacize gerekli karşılığın verildiğini belirterek, “1 Mart’tan bugüne kadar Çoğunluğu Suriye’nin kuzeyinde 220 civarında terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Bakan Akar ayrıca, muhalefetin “İrticaya Giriş İzni’ iddialarına yanıt verdi. Akar, ‘İrticaya yeşil ışık yaktığımız yorumu doğru değil” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclise gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

200’den fazla terörist öldürüldü

Bir gazetecinin Suriye’nin kuzeyinde, son dönemde rejimin artan taciz ve saldırılarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeyinde çeşitli faaliyetlerinin olduğunu anımsattı. Bunların çerçevesinin yapılan mutabakat muhtıraları ile belirlendiğini ifade eden Akar, şunları söyledi:

“O muhtıralar çerçevesinde taraflar bunlara uymak suretiyle faaliyetlerini sürdürüyorlar. Orada bir ateşkes, ateşkesin ilanı ve bunun sürdürülmesi, bunun sağlanması söz konusu. Buna bağlı olarak da istikrarın bir an önce sağlanıp barışa giden yolun açılması. Bu konuda taraflar üzerlerine düşen görevleri yapıyorlar. Her ne kadar zaman zaman birtakım ateşkes ihlalleri, saldırılar olsa da ‘kontrol dışında olduğu’ söyleniyor bunların, bunlara karşı Silahlı Kuvvetlerimiz, Mehmetçik hiçbir şekilde taviz vermeden yapılan her türlü saldırıya, tacize karşı elindeki tüm imkanları kullanmak suretiyle gerekli karşılığı veriyor. 1 Mart’tan bugüne kadar teröristlerin yaptıkları girişimler, saldırılar var. Bunlara karşı verilen karşılık sonucunda çoğunluğu Suriye’nin kuzeyi olmak üzere Irak’ın kuzeyi ile birlikte 200’den fazla terörist etkisiz hale getirildi.”

İrtica iddialarına net cevap

Kara Harp Okulu ile astsubay meslek yüksek okullarına öğrenci alımına ilişkin yapılan yönetmelik değişikliğiyle koşullarda irticai faaliyete karışmamış olmak şartının kaldırıldığı iddiaları ve buna ilişkin eleştirilere ilişkin değerlendirmesi sorulan Akar, şu yanıtı verdi:

“Bunu teferruatlı bir şekilde konuştuk, görüştük, ilgili makamlara gerekli bilgileri verdik. Arkadaşlarımız sizlerle bunları paylaşacaklar. Bu, kesinlikle doğru bir şey değil. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yasalar çerçevesinde yapılması gereken ne varsa bunları yaptık. Bilakis geçtiğimiz dönemde meydana gelen olaylardan aldığımız dersler çerçevesinde oradaki yönetmeliği daha etkin bir hale getirme gayretinden ibarettir. Herkesin iyi okuması, anlaması lazım. Orada bir sorun yok.”

Akar, bu ve diğer konularla ilgili detaylı açıklamaların yarın Bakanlık’ta düzenlenecek haftalık olağan bilgilendirme toplantısında yapılacağını da ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@