DOLAR
32,57 +0.16
EURO
34,72 +0.14
ALTIN
2.410,51 -0.92
BIST
9.645 -0.50
BITCOIN
66.269 +0.25
12

Hakkari’den acı haber geldi: 2 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari’nin Çukurca ilçesi'nde teröristlerin düzenlediği saldırıda 2 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

Gündem 20.07.2020, 21:14 20.07.2020, 21:23
Hakkari’den acı haber geldi: 2 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan bir üs bölgesine teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonucu 2 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Bakanlık, bölgedeki tespit edilen hedeflerin yoğun şekilde ateş altında olduğunu duyurdu. Terör saldırısı sonucunda, Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım ve Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Ahmet Demir'in şehit olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamada, “Çukurca / Hakkâri'de 20 Temmuz 2020 tarihinde bir üs bölgemize teröristlerce uzak mesafeden yapılan füze atışı neticesinde iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur” şeklinde açıkladı.

Bölgede bulunan hedeflerin, Atak helikopterleri, Siha’lar ve ateş destek vasıtası ile yoğun şekilde ateş altına alındığını aktaran Bakanlık şehitlerimiz için, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” açıklamalarında bulundu.

5 Ağustos’ta evlenecekti

Teröristlerin üst bölgesine düzenlediği saldırıda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir şehit oldu. Nişanlı olan şehit Demir’in 5 Ağustos tarihinde düğünü olacağı öğrenildi. Şehit Demir, yarın Bozyaka köyünde defnedilecek.

Malatya’ya acı haber

Saldırı sonrasında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım’ın şehit haberi, Malatya’nın Yazıhan ilçesine bağlı Erencek Mahallesi’ndeki ailesine ulaştı. Acı haberi Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı verdi.

Büyükyıldırım’ın nişanlı olduğu ve düğün hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Akar’dan başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi akar, Hakkari’de şehit olan askerlerimiz için başsağlığı mesajı yayınladı. Akar, “Silah arkadaşlarımız, 20 Temmuz 2020 tarihinde Hakkari/Çukurca’daki bir üs bölgemize teröristlerce uzak mesafeden yapılan füze atışı sonucu şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08

Gelişmelerden Haberdar Olun

@