DOLAR
32,60 +0.38
EURO
34,82 +0.24
ALTIN
2.496,64 +0.49
BIST
9.472 -0.55
BITCOIN
64.586 +4.34
12

Erbaş’tan sosyal medya uyarısı!

Ali Erbaş, sosyal medya kullanıcılarına uyarıda bulunarak, “Sosyal medyada biri sizinle hiç alakalı olmayan bir konuyu sanki siz söylemişsiniz gibi bir tweet atıyor, o yalanı binlerce kişi beğeniyor, paylaşıyor. Bu şifa aramamız gereken ne kadar kötü bir hastalık. Ne olur kardeşlerimiz buna dikkat etsinler.” dedi.

Gündem 16.04.2021, 08:59
Erbaş’tan sosyal medya uyarısı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  konuk olduğu özel bir televizyon programında önemli mesajlar verdi.

Başkan Erbaş, bu yılki Ramazan ayı temasını “Şifa Ayı Ramazan” olarak belirlediklerini, bu sayede Ramazan ve Kur’an-ı Kerim’in müminler için bir şifa olduğuna dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

“Zekat, toplumun şifa kaynağıdır”

Zekatın önemine değinen Başkan Erbaş, şu ifadeleri kullandı;

“Namaza, oruca, hacca ne kadar önem veriyorsak zekata en az o kadar önem vermek durumundayız. Kur’an-ı Kerim’de 27 ayette de zekat ile namaz peş peşe anılır. Yani önce namaz, sonra zekat. Namaz nasıl insanı bütün kötülüklerden alıkoyarak onun şifa bulmasına vesile oluyorsa zekat da toplumun şifa kaynağıdır. Toplumu diri tutmak, sağlam tutmak, zekatla mümkündür.
Müslümanlar, Allah Teala’nın emretmiş olduğu zekatı kuruşu kuruşuna hesaplayıp fakire fukaraya, garibe gurebaya, mazluma mağdura ulaştırmalıdır. Namaz nasıl farzsa bu da farz.
Zengin olan insanlar zekatını versin, Allah’ın emrini yerine getirsin ve yoksul insanlar da bu yoksulluktan kurtulsun. Toplumdaki sıkıntıları kaldıran zekatta sadece maddi noktada bir fayda yoktur, aynı zamanda fakir ile zengin arasındaki bağı güçlendirir. O sevgi ve saygı bağını güçlendirir. O da toplumsal bir şifadır.”

“Bu şifa aramamız gereken ne kadar kötü bir hastalık”

Bir kimsenin, kendisini ilgilendirmeyen şeylerle meşgul olmaması gerektiğini kaydeden Başkan Erbaş, şu uyarıda bulundu;

“Toplum bugün böyle bir hastalığa tutulmuş, en büyük hastalıklardan birisi. Şu Ramazan ayında, şu şifa ayında şifa aramamız gereken en kötü hastalıklardan birisi de kendimizi ilgilendirmeyen şeylerle meşgul olmamızdır. Dedikodu, yalan, gıybet, iftira bunun içerisinde. Sosyal medya bugün maalesef bu durumda. Düşünebiliyor musunuz, birisi sizinle hiç alakalı olmayan bir konuyu sanki siz söylemişsiniz gibi sizin ağzınızdan sosyal medyada bir twit atıyor, o yalanı binlerce kişi beğeniyor, paylaşıyor. Sanki siz bunu söylemişsiniz. Bu şifa aramamız gereken ne kadar kötü bir hastalık. Ne olur kardeşlerimiz buna dikkat etsinler.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@