DOLAR
32,34 +0.28
EURO
35,16 +0.04
ALTIN
2.306,00 +1.25
BIST
9.080 +3.10
BITCOIN
70.900 +2.14
12

Depremde ölen çocuklar için enkaz alanlarına renkli balon koydular

Hatay’ın Antakya ilçesinde depremlerde hayatını kaybeden çocuklar için enkaz alanlarına rengarenk balonlar asıldı.

Gündem 19.02.2023, 14:56 19.02.2023, 15:08
Depremde ölen çocuklar için enkaz alanlarına renkli balon koydular

Hatay'ın Antakya ilçesinde Ogün Abi Çocuk Derneği üyeleri, depremlerde hayatını kaybeden çocuklar için enkaz alanlarına rengarenk balonlar asmaya başladı. Derneğin kurucusu Ogün Sever Okur, "Burada bir sürü meleğimi kaybettim. Balonları, burada hayatını kaybeden çocukların adına asıyoruz. Buradaki her bir balon, bir çocuğu temsil ediyor" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği kentlerden biri de Hatay oldu. Yüzlerce bina yerle bir olurken, yıkılan binaların çoğunda iş makineleri çalışıyor. Adana'dan Antakya'ya gelen Ogün Abi Çocuk Derneği üyeleri ise herkesin dikkatini çeken bir etkinliğe başladı. Dernek üyeleri, hayatını kaybeden çocukları anmak için enkaz alanlarına rengarenk balonlar asıyor. Üyeler, özellikle çocukların öldüğü noktaları tespit edip, molozların arasına girerek balon bırakıyor. Logosunda kırmızı balonlu çocuk olan derneğin üyelerinin kıyafetlerinde de 'Bütün Çocuklar İçin' yazıldığı görüldü.

Burada bir sürü meleğimi kaybettim

Çok üzgün olduğunu belirten derneğin kurucusu Ogün Sever Okur, "Çocuklara ulaşmak için başlattığımız kampanya sonrasında derneğimizi kurduk. Normalde çocukların her türlü sağlık problemlerinde ihtiyaçlarını karşılayıp, onlar için etkinlikler yapıyorduk. Burada bir sürü meleğimi kaybettim. Balonları, burada hayatını kaybeden çocukların adına asıyoruz. Buradaki her bir balon, bir çocuğu temsil ediyor" dedi.

Acı her gün fazlalaşıyor

Balonları Hatay'ın her yerine ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Okur, "Hayatını kaybeden çocukların anısını yaşatmaya çalışıyoruz. Bu balonları keşke çocukların ellerine verebilseydik. Ne yazık ki çocuklarımızı kaybettik. Burası bir anaokuluydu ve binada çok fazla çocuk yaşıyordu. Elimizin değdiği, çocukların yaşadığı her yere, bu balonları asmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Depremin ilk haftasında Adana ve Hatay'da arama-kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyleyen Okur, "Her bir çocuğun cansız bedeni, elime geldiği zaman içimden bir parça koptu. Herhalde şu birkaç günde 20 yaş kadar yaşlandım. Bu acının tarifi yok. Anne ve babalarının acısını ölçmek mümkün değil. Herkes normalmiş gibi davranıyor ama acı her gün fazlalaşıyor. Enkazlardan çocukların oyuncakları, terlikleri çıkıyor. Bu acı anlatılacak bir şey değil" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@