DOLAR
32,39 +0.21
EURO
35,09 -0.01
ALTIN
2.326,17 +0.25
BIST
9.102 +0.25
BITCOIN
70.642 -0.11
12

Deprem bölgelerinde gerekli önlemler alınması için çalışmalar başlatıldı

Türkiye’yi sarsan depremin yaralarını sarmak için seferber olunurken bazı yağma girişimlerine karşı da önlemler alınıyor. Yapılan uyarılarda ihtiyaçlar için yardım noktaları işaret ediliyor.

Gündem 10.02.2023, 19:00
Deprem bölgelerinde gerekli önlemler alınması için çalışmalar başlatıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nce depremin yaşandığı andan itibaren deprem bölgelerinde gerekli önlemler alınması için çalışmalar başlatıldı.

Deprem felaketi neticesinde ortaya çıkan korku ve kargaşadan yararlanarak, enkaz ve binalardaki değerli eşya, yardım malzemelerine yönelik hırsızlık eylemi yapan kişiler hakkında derhal soruşturmaya yönelik tedbirler alındı. Bu kapsamda, deprem bölgesinde bulunan adliyelerdeki fiziki yapının ve UYAP sisteminin zarar görmesi nedeniyle soruşturma işlemlerinin fiziki ortamda yapılmasına izin verildi.

Sosyal medyaya yansıyan bazı yağma görüntülerine bölgedeki vatandaşlar tarafından müdahale edildiği görüldü.

Deprem bölgesindeki bazı marketlerin zarar gördüğü kareler de ortaya çıkarken ihtiyaçların marketler yerine bölgeye ulaşan yardımlardan karşılanması gerektiği çağrısı yapıldı.

Bir ekmeği paylaşmasını biliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün Malatya’da yaptığı açıklamada “Bazı yerlerde soygunlar oldu, marketler soyuldu. Bu millet harama hiçbir zaman tevessül etmez. O marketlerin sahiplerine müracaat etseler onlar ne var ne yok marketlerindeki her şeyi seferber eder. Şu anda TIR'larla yiyecek giyecek her şey geliyor. Bu millet vefakar, mağdura, mazluma el uzatmadan yapamaz. Bizim mayamızda bu var. Her şeyden önce Müslümanız ve bir ekmeği paylaşmayı biliriz. Her karanlığın sonunda bir aydınlığın, her gözyaşının sonunda bir ferahlığın olduğunu çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36

Gelişmelerden Haberdar Olun

@